2. dubna 2012 • 18:52

Baník strašil, Plzeň ale výhru uhájila a stíhá Spartu s Libercem

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně si i přes komplikace v závěru dokráčela v Ostravě pro výhru 3:2 a v tabulce Gambrinus ligy se tak přiblížila druhé Spartě na rozdíl čtyř bodů. Na vedoucí Liberec pak ztrácí bodů šest.



Mistr přitom vedl už 3:0, ale po slepených gólech Fantiše a Kukece v závěru trnul, ale výhru nakonec ubránil. Ligová premiéra domácího kouče Radoslava Látala tak skončila neúspěchem, Baník počtvrté za sebou nevyhrál a na čtrnácté Bohemians 1905 ztrácí pět bodů.

Favorit dlouho zvládal utkání na hřišti sestupem ohroženého soupeře bez větších problémů. Domácí drželi krok jen v úvodní pětiminutovce, pak převzala otěže zápasu Plzeň.

Se zhuštěným středem pole se netrápila dlouho. Horváthův centr od levé lajny sklepl Kolář v 19. minutě mezi stopery a vysunutý plzeňský zadák Čišovský prostřelil Pietrzkiewicze.

Baník hrál s obrovským respektem a ustrašeně, jakoby se hráči báli zaútočit. Při ojedinělých výpadech přitom bylo vidět, že ani hostující defenziva není neprůchodná. Magera ve 24. minutě pálil zpoza šestnáctky volejem k tyči, Pavlík však zakročil.

Svou velkou zbraň vytáhl obhájce titulu v 36. minutě. Po rohovém kopu před jeho vlastní brankou střílel nebezpečně domácí Frydrych, Viktoria vyrazila do bleskového protiútoku, na jehož konci stoper Čišovský po přisunutí Petržely s přehledem přeloboval Pietrzkiewicze.

Zdálo se, že hosté hrají na půl plynu a jen to, co potřebují, ale rychlost, s jakou oba týmy přecházely do ofenzivy, bila do očí. Ještě před pauzou mohl přidat po další dynamickém výpadu třetí gól Darida, k ostravskému štěstí však mířil doprostřed branky.

Domácí ve druhé půli odhodili bázeň a živo začalo být i v plzeňském vápně. Hru Baníku oživil Kukec a přišly i situace, které mohly změnit vývoj zápasu. Po Gregušově uličce však Marek v 69. minutě vyhořel na Pavlíkovi, minutu poté hlavičkoval ve vyložené šanci vedle Magera a jarní střeleckou mizérii Ostravy podtrhl Kukec. Z přímého kopu rozvibroval břevno,

Zatímco Baník se marně pachtil za gólem, soupeř s lehkostí do otevřené obrany udeřil potřetí. Byť šli hosté ve třech proti pěti, Petržela prostrčil balon na Koláře, který z penaltového bodu nezaváhal.

Výrazně aktivnější Ostrava se za snahu v závěru dočkala alespoň snížení. Po Frydrychově promarněné možnosti využil až pátou šanci Fantiš, který ve vápně udělal kličku na střed a podél Pavlíka rozvlnil síť.

Už za dvě minuty se hlavou prosadil i Kukec a Plzni bylo úzko. Ostrava však už třígólové manko v závěru při několika závarech srovnat nedokázala.

Baník Ostrava - Viktoria Plzeň 2:3 (0:2)
Branky: 82. Fantiš, 84. Kukec - 19. a 36. Čišovský, 73. Kolář. Rozhodčí: Drábek - Košec, Makovička. ŽK: Adámik, Marek, Kukec - Petržela, Darida, Řezník, Pavlík. Diváci: 7 234.
Ostrava: Pietrzkiewicz - Frydrych (85. Badaljan), Adámik, Vomáčka, Marek - Vašenda, Droppa (76. Kraut) - Vrťo (58. Kukec), Greguš, Fantiš - Magera. Trenér: Látal.
Plzeň: Pavlík - Rajtoral, Čišovský, Ševinský, Limberský - Darida, Horváth - Petržela (80. Řezník), Kolář, Pilař (85. Wágner) - Bakoš (70. Ďuriš). Trenér: Vrba.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud