6. dubna 2012 • 20:20

Budějovice vyhrály v Teplicích, venku poprvé od 5. května 2010

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Českých Budějovic zvítězili v předehrávce 24. ligového kola v Teplicích 1:0. Z tří bodů ze hřiště soupeře se Jihočeši radují po 27 duelech a poprvé od 5. května 2010, kdy stejným poměrem vyhráli v Mladé Boleslavi. Důležitý triumf v boji o záchranu zajistil Dynamu brejk ze 44. minuty, který proměnil Sandro. Teplice prohrály poprvé po šesti utkáních a v neúplné tabulce zůstaly šesté.



Teplice i Budějovice se rozehrály k velmi solidním výsledkům a do dnešního souboje prohrály za celé jaro jediný zápas, shodou okolností pokaždé s Plzní. Oba týmy zároveň zdobí hlavně precizní obrana a na jejich zápase to bylo poznat od samého začátku.

Tvořit hru chtěli spíše domácí, jenže jim to nešlo. K šancím se Severočeši nedokázali propracovat už vůbec. Do branky sice míč dostali, jenže Matulovu dorážku po svérázném signálu zhatil zdvižený praporek pomezního rozhodčího, což se Teplicím vůbec nelíbilo.

Budějovice byly o něco nebezpečnější, atraktivita fotbalu ale odpovídala studenému podvečeru. Aspoň trochu ho prozářila 44. minuta: teplický Vůch ztratil míč v důrazném souboji na půlce, hosté rozeběhli rychlý brejk a na jeho konci byla přesná střela Brazilce Sandra.

Ze špatného výkonu se domácí aspoň trochu oklepali až po pauze, ale opravdu nebezpečných situací si mnoho nevypracovali. Asi nejblíže k vyrovnání měl v 64. minutě Dolejš, který se obtočil okolo Machovce a najednou byl ve vápně sám, jenže branku těsně minul.

Budějovice ve druhém poločase vsadily na zataženou obranu, rozhodčí ale teplické akce postupem času stále častěji přerušoval kvůli útočným faulům. Pocit křivdy byl na domácích patrný už z rozhodujících momentů první půle, v závěru však emoce gradovaly a dospěly až k tomu, že byl jejich trenér Petr Rada vykázán na tribunu.

FK Teplice - Dynamo České Budějovice 0:1 (0:1)
Branka: 44. Sandro. Rozhodčí: R. Hrubeš - T. Kovařík, Košec. ŽK: Lukáš, Rosa, Dolejš, Vachoušek (všichni Teplice). Diváci: 3012.

Sestavy:

Teplice: Grigar - Ježdík (85. Mujagič), Lukáš, Matula, Rosa - Dolejš, Siva, Vachoušek, Čajič (54. Mahmutovič), Vůch (60. Stožický) - Jindráček. Trenér: Rada.

Č. Budějovice: Daněk - Riegel, Řepka, Lengyel, Machovec - Klesa, Rýdel, Otepka (90. Brezinský), Javorek, Sandro (82. Hudson) - Řezníček (87. Němec). Trenér: Cipro.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud