7. dubna 2012 • 20:50

Krejčí dvěma góly sestřelil Liberec, Sparta už je zase první

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty se vrací do čela Gambrinus ligy. Ve šlágru 24. kola zvítězili v Liberci 3:1, když dva góly hostů dal Ladislav Krejčí. Letenský tým má na prvním místě tabulky před Slovanem jednobodový náskok.



Letenští oplatili soupeři podzimní porážku 0:3, po dvou zápasech opět naplno bodovali a šest kol před koncem soutěže mají na svého soupeře jednobodový náskok.

Sparta hned v samém úvodu ukázala, jak moc chce zlomit sérii neúspěchů, která ji po prohře s Příbramí srazila na druhé místo tabulky. Letenští vytáhli poměrně vysoko napadání a dobrou čtvrthodinu nepouštěli Liberec k jeho typické kombinační hře.

Slovan se nastartoval akcí z osmnácté minuty. Rabušic přešel přes Přikryla, který podle očekávání nahradil na pravé straně sparťanské obrany marody Vidličku s Kušnírem, Holek následný centr tečoval tak nešťastně, že míč propadl až na malé vápno a Pražany proti Rilkemu zachránil až Vaclík.

Erich Brabec ostře vyčinil Gebremu Selassiemu, který tvrdým skluzem zasáhl i gólmana Sparty Tomáše Vaclíka (úplně vpravo dole)
Erich Brabec ostře vyčinil Gebremu Selassiemu, který tvrdým skluzem zasáhl i gólmana Sparty Tomáše Vaclíka (úplně vpravo dole)

Jinak ale pracovala hostující obrana, v níž nahradil svého jmenovce Jakuba Brabce zkušenější Erich, vcelku spolehlivě. Hlavička Gebre Selassieho z dvacáté minuty mířila vedle a sparťané ustáli i únik Rabušice, jemuž v rohu šestnáctky odvážně padl pod nohy Vaclík.

Když už se zdálo, že se Slovan nadechuje k náporu, udeřila náhle Sparta. Hušbauer ve 32. minutě na vlastní polovině rychle rozehrál přímý kop a vytvořil tím klíčové přečíslení. Krejčího centr pak Fleišman odvrátil jen k Hušbauerovi a ten přízemní střelou k tyči otevřel skóre.

Marek Matějovský na duel s Libercem oholil vlasy, při hádce s Michaelem Rabušicem vypadal výhrůžněFoto Pavel Mazáč (Sport)

Zkraje druhé půle mohla Sparta náskok dvakrát pojistit. Nejprve ve 47. minutě po chybě v liberecké rozehrávce postupoval sám na Bičíka Kweuke, ale stoprocentní šancí pohrdl podobně jako možnostmi před týdnem proti Příbrami. Pak jen těsně minul vzdálenější tyč Pamič.

Liberec se snažil o vyrovnání, ale hosté v dalších minutách drželi druhou nejlepší ofenzivu ligy na uzdě a v 73. minutě pojistili své vedení. Bičík proti přesně zahranému přímému kopu v podání Krejčího neměl šanci.

Slovan se nevzdal a hned za dvě minuty snížil hlavičkou střídající Šural. Jenže jakékoliv drama před vyprodaným stadionem odmítl deset minut před koncem Krejčí, který po chybě v liberecké rozehrávce sám před Bičíkem chladnokrevně zavěsil.

24. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - Sparta Praha 1:3 (0:1)
Branky: 75. Šural - 73. a 80. Krejčí, 32. Hušbauer. Rozhodčí: Příhoda - Jiřík, Pospíšil. ŽK: Rilke, Nezmar, Fleišman, Gebre Selassie - E. Brabec, Sionko. Diváci: 10.000.
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Kelič, Nezmar, Fleišman (90. Hadaščok) - Rilke (54. Šural), Bosančič, Vácha, Breznaník (85. Musiol) - Štajner - Rabušic. Trenér: Šilhavý.
Sparta: Vaclík - Přikryl, E. Brabec, Jarošík, Pamič - Holek - Sionko (83. Kerič), Hušbauer, Matějovský, Krejčí (90. Juhar) - Kweuke. Trenér: Hašek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud