15. dubna 2012 • 04:57

Fanoušky Sparty jsem si vychutnal, říká střelec Teplic Lukáš

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Hodně emocí prýštilo z obránce Teplic Petra Lukáše, když se v dnešním ligovém zápase proti fotbalistům Sparty postaral o druhý gól svého týmu. Lukáš na Letné oslavnými gesty přímo pod kotlem domácích příznivců oživil vzpomínky na své dřívější nepříliš povedené roční působení ve Spartě, během kterého prý s fanoušky příliš nevycházel.



 Lukáše při návratu do předchozího působiště mrzelo, že Teplice neudržely dvoubrankové vedení a nakonec remizovaly 2:2.

Když Lukáš v 54. minutě skóroval, svůj gól si u tvrdého jádra domácích příznivců evidentně vychutnával. "Já jsem si tady (ve Spartě) užil svoje. Fanoušci mi dávali sodovku, tak jsem si to dneska užil," líčil po utkání třiatřicetiletý zadák, který ve Spartě strávil sezonu 2005/06.

"Byla to taková emotivní vložka a hecovačka, ale nic sprostého. Takové věci se dělají normálně," vracel se ke své gólové oslavě, při které podráždil sparťanské fanoušky.

Pro Lukáše má gól vstřelený proti Spartě velkou cenu. "Už jenom kvůli tomu, že moc gólů nedávám," vysvětloval urostlý stoper, který dnes dosáhl na svůj čtrnáctý gól v ligové kariéře.

Souboj o míč v podání Léonarda Kweukeho ze Sparty (vpravo) a Michala Smejkala z TeplicFoto ČTK

Teplice málem připravily Spartě třetí jarní porážku. A Lukáš si vybavil vlastní zážitky v letenském týmu, s kterým v roce 2006 marně bojoval o titul.

Také dnes fandové Sparty dávali najevo svoji nespokojenost, když jejich tým prohrával o dvě branky.

"Ve Spartě je velký tlak, dokážu se vžít do role kluků, co tady teď hrají. Hlavně stopeři to tady nemají jednoduché. Sparta hraje doma do plných a pak vznikají v obraně mezery, které jsme třeba i my dokázali potrestat," uvedl Lukáš.

Nechápal ale, když se z hlediště na hlavu sparťanů sypaly nadávky. "Lidi nadávali a kluci si to nezaslouží. Lidi si neváží toho, jaká jména tady hrají," prohlásil Lukáš, podle kterého už Sparta nesmí ve zbývajících pěti kolech zaváhat, pokud podruhé za sebou nechce přijít o titul.

"Škoda, že jsme my neudrželi dvoubrankový náskok a nedotáhli zápas do vítězného konce. Před zápasem bychom bod brali, teď v nás převažuje zklamání. Ale pro Spartu je i remíze ztrátou," řekl Lukáš.

VIDEO: Parádní branka Kweukeho

Teplický kapitán Petr Lukáš brání Maria Holka
Teplický kapitán Petr Lukáš brání Maria Holka

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud