15. dubna 2012 • 19:02

Plzeň Spartu neztrestala, Žižkovu nedala gól a taky jen remizovala

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně svou šanci stáhnout náskok Sparty na čele Gambrinus ligy nevyužili. Letenští v sobotu jen remizovali s Teplicemi, Západočeši je ovšem na hřišti Viktorie Žižkov napodobili. Plzeň v souboji dvou Viktorií nedokázala dát gól a po remíze 0:0 dál ztrácí na Spartu čtyři body. Do čela ligy může jít Liberec, který čeká pondělní dohrávka s Baníkem.



Oběma Viktoriím scházely kvůli disciplinárním trestům opory v záloze. Za domácí nemohli nastoupit Sivrič a Milosavljev, v plzeňské sestavě zase nuceně absentoval Darida.

Průběh utkání dlouho nenapovídal tomu, že jde o souboj nejhorší ligové obrany s nejlepším útokem. Domácí drželi v úvodu prvního poločasu s favoritem krok a po deseti minutách se dokonce dostali do první šance. Tusjakův přízemní pokus však brankář Pavlík bez problémů chytil.

Hned za minutu mohlo udeřit na druhé straně. Po Horváthově kolmici se dostal do dobré střelecké pozice Petržela, ale gólman Kolář jeho tvrdou střelu doprostřed branky vytáhl na roh.

Ještě větší příležitost měli Západočeši ve 30. minutě, když se po odraženém míči ocitl sám ve vápně Ševinský. Váhající stoper však střelou na zadní tyč přestřelil. S dalšími pokusy pak podobně naložili také Pilař a Limberský.

Pět minut po přestávce měla Plzeň další tutovku. Po zmatcích v obraně Žižkova střílel do odkryté branky Petržela, ale trefil jen Kropíka na brankové čáře. Protiútok domácích pak zakončil Valenta ranou mimo.

Marcel Šťastný strhl na zem Marka Bakoše, který se neopomněl pořádně chytit za obličej
Marcel Šťastný strhl na zem Marka Bakoše, který se neopomněl pořádně chytit za obličej

V dalších minutách se Pražané, kteří doma porazili Plzeň naposled v roce 1999, stáhli více do obrany. Hosté si s ní dál nevěděli rady a zdaleka nepotvrdili formu z posledních zápasů venku, při kterých čtyřikrát vyhráli dali v nich v průměru tři góly.

V 75. minutě naopak hosté málem inkasovali, když pokus Kiidrona tečoval Čišovský těsně vedle Pavlíkovy branky. V závěru pak měla převahu Plzeň, ale pražský tým s vypětím sil remízu udržel. Hosté sice na Žižkově neinkasovali už 360 minut, ale víc je mrzelo, že po předchozích čtyřech výhrách v lize ztratili body.

Viktoria Žižkov - Viktoria Plzeň 0:0
Rozhodčí: Jech - Santarius, Slavík. ŽK: Hílek, Kalod, Šťastný (všichni Žižkov). Diváci: 1952.
Žižkov: Kolář - Šťastný, Kiidron, Kropík, Slodowy - Kotyza, Hílek, Sloboda, Valenta (90. Procházka), Tusjak (61. Bartl) - Kalod (83. Bálek). Trenér: Nádvorník.
Plzeň: Pavlík - Rajtoral, Čišovský, Ševinský, Limberský (83. Řezník) - Horváth, Trapp - Petržela (79. Wágner), Kolář (63. Ďuriš), Pilař - Bakoš. Trenér: Vrba.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud