15. dubna 2012 • 19:22

To byla přestřelka! Olomouc remizovala s Příbramí 4:4

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Osm branek nabídl nebývale ofenzivní duel 25. kola první fotbalové ligy mezi Olomoucí a Příbramí, které si nakonec rozdělily body po remíze 4:4. Hanáci nerozhodný výsledek zachránili až pět minut před koncem a nenavázali na předchozí dvě výhry. Příbram natáhla sérii neporazitelnosti na sedm zápasů.



Olomouc nevyužila šanci odpoutat se od sestupových pozic a zůstává třináctá, na předposlední Ostravu, která v pondělí hraje s Libercem, má náskok šesti bodů. Příbram, senzace letošního ročníku, je pátá.

Příbram hned od začátku utkání prokazovala, že nepřijela do Olomouce bránit. Útočníci Šlapák s Krbečkem zahrozili jako první a obrana Sigmy s pestrou hrou Příbrami měla velké problémy. Přesto po čtvrthodině slavila vedení Olomouc po hlavičce Ordoše. Hosté odpověděli hned vzápětí, když chybu Rossiho potrestal vyrovnáním dvacetiletý talent Mareš.

Atraktivní zápas nabídl mnoho vzruchu. Domácí kontrovali zásahem Klesnila, ale Středočeši ještě do poločasu skóre otočili. Příbram předvedla další křídelní akci a Šlapák povedeným volejem dosáhl na branku v pátém utkání po sobě. Ani pak se ale domácí defenziva vůbec nezpevnila. Další mezeru využil Tomáš Pilík, který obelstil Hálu se Škerlem a Krbeček, který se prosadil i před týdnem s Jabloncem, trefil třetí příbramský gól.

Po poločase Olomouc přidala na tempu a zatlačila Příbram před její branku. Šance nejprve promarnili Klesnil, Navrátil a Ordoš, který krásným lobem trefil i břevno. Domácí slavili vyrovnání až v 67. minutě, kdy si zpětnou nahrávku Navrátila srazil do vlastní branky dezorientovaný bek Andrejevič.

Příbram si ale nachystala ještě jednu odpověď: po skvěle sehraném brejku postupovali dva hráči sami na brankáře Zlámala, který byl bezmocný proti podruhé skórujícímu Marešovi. Příbramští měli na dosah druhou výhru na olomouckém hřišti v historii, ale proti byl domácí záložník Pospíšil. Autor dvou branek z posledního duelu v Boleslavi předvedl technickou střelu a osmým gólem ukončil divoký zápas.

Sigma Olomouc - FK Příbram 4:4 (2:3)
Branky: 17. Ordoš, 23. Klesnil, 68. vlastní Andrejevič, 85. Pospíšil - 20. a 74. Mareš, 25. Šlapák, 34. Krbeček. Rozhodčí: Paták - Wilczek, Moláček. ŽK: Janotka - Krbeček, Krejčí, T. Pilík, Papšys. Diváci:4322.
Olomouc: Zlámal - Janotka, Kučera (78. Podaný), Škerle, Hála (75. Vepřek) - Schulmeister, Rossi, Pospíšil, Ordoš, Navrátil - Klesnil. Trenér: Petr Uličný.
Příbram: Hruška - Andrejevič (75. Brotánek), Mišůn, Krejčí, Papšys - P. Pilík, Koukal, T. Pilík, Mareš (90. Kraus) - Šlapák (86. Bernardo), Krbeček. Trenér: David Vavruška.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud