Jonáš Bartoš
28. června 2012 • 04:59

Výborní mladíci i pevná obrana. Co se Spartě povedlo v přípravě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE | Dvě výhry, žádná inkasovaná branka. Lepší začátek na sparťanské lavičce si Vítězslav Lavička těžko mohl přát. Český vicemistr odstartoval přípravu na nový ročník výborně, naposledy si v Rakousku poradil s Kluží (1:0). Co utkání s rumunským mistrem ukázalo?



Sparťané ladí formu v Horním Rakousku, po dvouleté pauze chtějí uzmout mistrovský pohár.

S novým trenérem Vítězslavem Lavičkou začali Letenští herní soustředění výborně, rumunskou Kluž porazili 1:0.

"Každé takové vítězství nad silným protivníkem nám může pomoci do dalších týdnů a bude to mít pozitivní vliv na psychiku mužstva. Nechci výsledek a vítězství přeceňovat, ale vážíme si ho," spokojeně hodnotil utkání pro klubový web Lavička. Co se mu zatím ve Spartě musí líbit?

DRAVÍ MLADÍCI

Vlevo kouzlil Krejčí, vpravo hrozil Přikryl, vepředu se rval Skalák, z lavičky naskočil výtečný Kadeřábek. Zmiňovaní hráči, mladíci  z ročníku 1992, patřili k hlavním hvězdám letenského celku.

Skalák se trefil proti Žižkovu, Kadeřábek zase rozhodl duel s Kluží. Přikryl s Krejčím už patřili k oporám na jaře a daří se jim i v přípravě. Ano, Sparta sází na dravé mládí. A vypadá to, že tento tah se klubu bohatě vyplatí.

Všichni čtyři mají obrovský potenciál a touhu se bít za Spartu. Pokud budou pokračovat ve výkonech z přípravy, všichni si řekli o místo v základní sestavě. Splupráce se středopolařem Matějovským i Hušbauerem vypadala moc dobře...

Ladislav Krejčí se prodírá rumunskou obranou v přípravném utkání s Kluží Ladislav Krejčí se prodírá rumunskou obranou v přípravném utkání s KlužíFoto sparta.cz

PEVNÁ OBRANA

Ve dvou zápasech Sparta nedostala jedinou branku, což obrovsky těší i trenéra Lavičku. "Odehráli jsme druhý zápas bez inkasované branky, to je plus a značí to dobrou práci obrany, brankáře i týmu jako celku," poznamenal pro klubový web sparťanský kouč.

Ten zatím sází na stoperskou dvojici Jarošík, Zápotočný, nalevo zůstává stálice Pamič. Napravo začal Vidlička, který do druhého poločasu pustil Pabla Gila Sarrióna, testovaného hráče z Realu Madrid.

Zápotočný dostal ve Spartě druhou šanci a spolupráce s Jarošíkem zatím klape. Sparta musí vyřešit post pravého obránce, kam shání hráče. Třiadvacetiletý Španěl Gil se uvedl slibně, rychlonohý bek si řekl o další šanci.

Sparta si poradila s přípravném utkání s rumunskou KlužíFoto sparta.cz

JISTÝ VACLÍK

Do brány Sparta z Plzně přivedla Marka Čecha, pozici jedničky by si jistě rád udržel Tomáš Vaclík. Někdejší opora české jednadvacítky si v přípravě vede dobře. Proti Žižkovu i Kluži Vaclík pochytal všechny střely, během duelu s rumunským mistrem působil velmi jistě.

Sparťanský gólman si v jeden moment dovolil i drzou kličku útočníkovi. Vaclíkovi nechybí sebevědomí, jistotu přenáší i na obránce. A i díky jeho zákrokům Sparta v přípravě ještě neinkasovala...

Sparta si poradila s přípravném utkání s rumunskou Kluží
Sparta si poradila s přípravném utkání s rumunskou Kluží

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud