Jonáš Bartoš
29. července 2012 • 20:20

Spory zažehnány. Fillo připravil gól a stává se Vrbovým oblíbencem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

V západočeském dresu dostal novou šanci, kterou pořádně chytil za pačesy. Plzeňský  záložník Martin Fillo patřil k nejlepším mužům úvodního ligového utkání Viktorie s  Hradcem Králové (3:0), po zápase ho chválil i Pavel Vrba. "Asi ho probrala kritika o  poločase," hodnotil jeho výkon západočeský kouč.



Fillo se vrátil z půlročního hostování v Mladé Boleslavi, po odchodu Milana Petržely  se prosadil do základní sestavy. Pravou lajnu "brousí" zatím velmi dobře, potvrdil to i při západočeském vstupu do Gambrinus ligy.

"Byl to těžký zápas. Hradec zalezl v deseti lidech dozadu, v prvních minutách to byla  trošičku křeč, nemohli jsme se tam dostat. Po vstřelení gólu už jsme  kontrolovali utkání, soupeři trošku došly síly," hodnotil duel s Hradcem Fillo.

Martin Fillo odehrál proti Hradci slušný zápasFoto Pavel Mazáč (Sport)
Šestadvacetiletý hráč u druhé trefy rozjel brejkovou akci, na jejímž konci byl kanonýr Bakoš.

"Možná ho zvedla kritika o poločase. Když bude hrát jako po půlce, nebojím se, že hráče, co odešli, nenahradíme,“ věří plzeňský kouč Vrba.

„Kritika byla určitě oprávněná. Neprosazovali jsme se v prvních minutách z krajů.  Jsem rád, že se trenérovi líbil druhý poločas a nechal mě tam až do konce," souhlasil  jeden z nejlepších hráčů utkání.

Fillo přitom počítal s variantou, že půjde střídat už o poločase. "Je to snad můj  první zápas, co jsem odehrál devadesát minut. Jsem rád, že mě podržel a nesundal už o půli, což jsem trošku čekal," přiznal plzeňský záložník.

Fillo chytil nabídnutou šanci

Nejspíš jsou definitivně zapomenuty spory, které měl trenér Vrba s Fillem v minulé  sezoně. Plzeňskému odchovanci vadila malá herní vytíženost, po podzimním utkání s  Olomoucí se s koučem dokonce pohádal.

Plzeňský kouč jej na čas přeřadil do béčka, v zimě pak Fillo odešel na  hostování do Mladé Boleslavi. Před novozu sezonou se vrátil a zatím si ve všech  zápasech vede velmi slušně.

"Dostává prostor, ve druhém poločase hrál podle mých představ. Každý zápas je  výraznější, jsem přesvědčený, že Martin druhou šanci zvládne a v Plzni bude hrát  ještě spousty let," doplnil kouč Vrba.

"Hraje se vám líp, když vás trenér podrží a máte důvěru. Musí to být podložené  výkony. Doufám, že jeho důvěru splatím a mé výkony se budou zlepšovat," věří Fillo.

"Je těžké do toho naskočit. Kluci spolu hrají čtyři, pět let. Když přijde někdo nový, automatisky jsou narušené. Mně bude chvíli trvat, abych se s klukama sehrál. Sice je znám dlouho, ale zatím jsem tady toho moc neodehrál," dodal.

Kolář se raduje z branky spolu s LimberskýmFoto Pavel Mazáč (Sport)
Plzeňský trenér už Filla chválil po prvním utkání 2. předkola Evropské ligy proti  Rustavi, nechává ho hrát a je pro něj první volbou na místo pravého záložníka.

"Když odehrajete za jaro patnáct zápasů v Mladé Boleslavi, pomůže to každému," uznal  záložník Kolář, střelec prvního gólu Plzně.

Fillo přitom předpokládal, že hostování v Boleslavi se změní v přestup a on ve městě automobilů zůstane. "Půlka sezony mi vyšla, odehrál jsem všechno a cítil se  tam výborně. Čekal jsem, že tam zůstanu, ale ta opce byla na české podmínky hodně  vysoká," vysvětluje.

Trenér Vrba může být rád. Fillo se totiž začíná prosazovat i na hřišti a nedává o sobě vědět mimofotbalovými skandály.

Kouč Vrba mohl být s výkonem svých svěřenců spokojen
Kouč Vrba mohl být s výkonem svých svěřenců spokojen

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud