5. srpna 2012 • 19:55

Dva góly a čisté konto, výhru Olomouce zmařila jen červená karta

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Olomoucká Sigma porazila ve druhém ligovém kole Slovácko 2:0, přestože znovu dohrávala v deseti. Tentokrát uviděl červenou kartu Dreksa, ale domácí i v oslabení náskok uhájili. O góly se postarali Škerle, který byl omylem vyloučen v minulém kole, a Ordoš z penalty.



V brance Sigmy tentokrát nahradil zraněného Zlámala Blaha s udržel bez větších problémů čisté konto. Hosté spoléhali na vysokého Doška, ale příliš nebezpeční nebyli. Domácí měli první šanci už ve 12. minutě, kdy Hořavova bomba jen těsně minula branku.

Ordoš mohl po Hubníkově centru otevřít skóre, ale brankář Melichárek jeho střelu z voleje výborným zákrokem zmařil.

Trpělivost se domácím vyplatila tři minuty před přestávkou.

Vepřek zahrával roh, k odraženému míči se dostal Škerle a poslal ho do sítě.

Pro kapitána Sigmy to byl teprve druhý ligový gól v kariéře a od premiéry na něj čekal šest let.

V 57. minutě vlétl do pokutového území Doležal a po souboji s Trousilem šel k zemi. Sudí Zelinka nejprve odpískal penaltu, ale po konzultaci s asistentem výrok změnil a udělil Doležalovi žlutou kartu za simulovaní. V 63. minutě už ale penaltu nařídil. Melichárek fauloval Hubníka, exekuce se ujal zkušený Ordoš s přehledem zvýšil na 2:0.

Hned z další akce mohl dát na 3:0 Hubník, ale Melichárek vyrazil na roh. Hubník měl i další šance, ale cestu do branky nenašel. V 76. minutě zbytečně zkomplikoval domácím zápas Dreksa, když po odpískání nakopnul Doška. V závěru si ale domácí tým vítězství pohlídal a získal letošní první body.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud