Pavel Janega
15. září 2012 • 20:40

Lavička: Penalta Plzně? Nechci fňukat. Vrba: Limberský byl chytřejší

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

ROZHOVOR | "Je mi trpce, ale nefňukáme," řekl k penaltové situaci sparťanský kouč Vítězslav Lavička. K inkriminovanému momentu se obšírněji vyjadřovat nechtěl, komentář k výkonu rozhodčího nechal na vedení klubu. "Ale zklamání samozřejmě cítím, my všichni jej cítíme."



Co říkáte zákroku Hušbauera na Limberského. Byla penalta správně posouzena?
"Součástí mé práce je, abych vedl tým, abych se ho snažil upozornit na věci, které dělá a nedělá během zápasu. Ale tohle je věc, kterou nechci a nebudu komentovat."

Ale souhlasíte, že to zápas ovlidnilo?
"Výsledek je 1:0, nejtěsnější poměr. Takže... Až budu hodnotit náš výkon, budu mít připomínky k obranné a útočné fázi. Tohle je věc, ke které se musí vyjádřit někdo jiný."

Povězte, je vám smutno?
"Je mi trpce, nám všem. Hráči v kabině cítí velké zklamání. Ale neberte to jako výmluvu naší porážky. Nechci, aby to bylo takhle vnímáno."

Když pomineme penaltovou situaci, jak hodnotíte zápas?
"Viděli jsme kvalitní a velmi zajímavé utkání v báječné kulise. Kluci pracovali tvrdě a poctivě. Ale bohužel to nevyšlo. Viktorce gratuluji, byla o jeden gól šťastnější."

Říkáte šťastnější... Takže nebyla lepší?
"Pokud vyhraje 1:0, je šťastnější a o gól lepší."

Jak velké je to zklamání z toho pohledu, že vás Plzeň bodově dohnala?
"Je to zklamání. Ale není to tak, že bychom teď truchlili nad tím, že jsme tu ztratili tři body. Sezona pokračuje a já věřím, že ukážeme sílu v následujících zápasech. Nejsme tým, který fňuká. Porážka dneska přišla tak, jak přišla. A naší povinností je oklepat se z toho a jít dál.

Vedení Sparty o přestávce uvažovalo, že tým nepustí na hřiště k druhému poločasu. Věděli jste o tom?
"Tahle informace k hráčům nepřišla, normálně jsme se připravovali k zápasu."

Co řekl Pavel Vrba, trenér Plzně, k penaltě
"Chcete, abych hodnotil věc, kterou jsem detailně neviděl. Ale podle toho, co jsem zahlédl v televizi, tam ke kontaktu došlo. Nemuselo, kdyby Hušbauer zůstal stát. Limberský šel do souboje a byl chytřejší."

Fotbalisté Sparty byli po utkání v Plzni naštvaní a zklamaní. Prohráli gólem z pokutového kopu 0:1, sudí Matějek při něm zbaštil filmování Davida Limberského.
Fotbalisté Sparty byli po utkání v Plzni naštvaní a zklamaní. Prohráli gólem z pokutového kopu 0:1, sudí Matějek při něm zbaštil filmování Davida Limberského.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud