18. září 2012 • 01:11

Sparta jde do útoku. Po Limberském chce omluvu, pro Matějka doživotí

Autor: iSport.cz, jon, rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sobotní šlágr fotbalové ligy Plzně se Spartou (1:0) bude mít dohru. Letenský tým podává oficiální protest proti rozhodování sudího Radka Matějka. Žádá jeho doživotní vyloučení z listiny rozhodčích, stále si přitom myslí, že sudí řídil zápas tendenčně v neprospěch Letenských. Zároveň klub dává k disciplinární komisi podnět k prošetření Davida Limberského za jeho pozápasové výroky o Spartě.



Letenští jsou po prohře na hřišti úhlavního rivala pořádně naštvaní. Jedinému gólu Pavla Horvátha z penalty předcházel přifilmovaný pád Davida Limberského, rozhodčí Matějek však spornou situaci odpískal. Sparťané se přitom domnívají, že měl Limberský vidět žlutou kartu za filmování.

Západočeši však díky pokutovému kopu zvítězili 1:0, ve sparťanech cloumal vztek. Vedení klubu dokonce zvažovalo, že nenechá hráče nastoupit do druhého poločasu.

Zároveň Pražané upozorňují na další dvě situace, po nichž podle názoru Sparty, měli Letenští sami kopat penaltu. Ve 25. minutě vadil Spartě nepotrestaný zákrok Procházky na Hušbauera a o čtyři minuty později pak přehlédnutý faul Řezníka na záložníka Krejčího. Opět v pokutovém území.

Oficiální sparťanský protest, adresovaný Komisi rozhodčích Fotbalové asociaci České republiky, poukazuje celkem na dvanáct momentů, v nichž hlavní arbitr poškodil AC Sparta Praha. Vedení klubu očekává vzhledem k míře a rozsahu provinění hlavního sudího exemplární trest.

Sparta také volá po potrestání plzeňského hráče Davidla Limberského. Za jeho nesportovní chování během zápasu i následné výroky. To vedení Viktorie Plzeň odmítá, což uvedlo v klubovém prohlášení (více čtěte zde »)

"Sparta, která dvacet titulů získala tím, že jí pomáhali rozhodčí. Myslím si, že by neměli brečet,“ rýpl si do Sparty Limberský. Zároveň popřel, že by penaltu přihrál.

Disciplinární komise se utkáním bude zabývat ve čtvrtek. Vedení Sparty chce pro Matějka doživotní zákaz pískání v profesionálním fotbale, po Limberském zase veřejnou omluvu za jeho pozápasové výroky a to v celostátních médiích.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud