17. září 2012 • 20:36

Plzeň vrací úder Spartě: Limberský se omlouvat nebude, vyprovokovali ho

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Veřejnou omluvu Davida Limberského, k tomu doživotní zákaz pískání pro sudího Matějka. Takové tresty žádá fotbalová Sparta po kontrolních orgánech FAČR za sobotní ligový šlágr s Plzní. "Hráč se omlouvat nebude," reagují Západočeši na požadavek Sparty s tím, že utkání bylo ze strany rozhodčího řízeno naprosto v pořádku.



Zápas plný emocí, navíc se spornými verdikty hlavního rozhodčího. Napínavý duel lídrů české fotbalové ligy skončil jednobrankovým vítězstvím Plzně, Letenští zuří. "Zařízl nás, chceme tresty!" říká vedení Sparty, které dokonce zvažovalo nenastoupit do druhého poločasu.

Naopak Viktoria Plzeň možnost ovlivnění zápasu ze strany hlavního arbitra odmítá. "Zástupci klubu opakovaně zhlédli záznam zápasu a neshledali žádné důvody pro podezření z tendenčního řízení utkání ze strany hlavního rozhodčího Radka Matějka," uvádí v klubovém prohlášení.

Sparta protestuje proti verdiktům hlavního rozhodčího, žádá pro něj exemplární potrestání. Zároveň vyzvala k veřejné omluvě plzeňského obránce Davida Limberského za jeho výroky po skončení zápasu.

Letenským vadila především Limberského věta, že Spartě rozhodčí pomohli k posledním dvaceti titulům, proto by nyní neměli brečet.   

"Výpověď Davida Limberského proběhla ve velkých emocích brzy po utkání, dle slov samotného hráče byla velkou měrou vyprovokována  vzájemnými verbálními útoky hráčů obou týmů během duelu i bezprostředně po jeho skončení," odpovídá Plzeň na výzvu Sparty.

Požadavek Sparty na omluvu reprezentačního beka je podle Západočechů neadekvátní. "Výroky směrem k možnému nedohrání utkání pro tendenční řízení ze strany hlavního rozhodčího poškodily v očích široké sportovní veřejnosti pověst ligy a zároveň znehodnotily zasloužené vítězství Viktorie Plzeň v daném utkání," myslí si klub.

Plzeň už se dál nechce k ožehavému tématu vracet, soustředí se jen na čtvrteční utkání Evropské ligy s portugalskou Coimbrou. "Přes rozdílné názory na náš vzájemný zápas přejeme Spartě vše nejlepší v Lyonu," snaží se loňský mistr obrousit hrany vzniklého sporu.

Plzeňský tým si po triumfu v zápase se Spartou užíval, také fanoušci v Doosan Areně byli v euforii.
Plzeňský tým si po triumfu v zápase se Spartou užíval, také fanoušci v Doosan Areně byli v euforii.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud