24. září 2012 • 22:29

Zklamaný Lavička: Co říct? Individuální chyby, hloupé góly, nadávali sparťané

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ujali se vedení, ale pak sparťané přestali hrát a s Olomoucí prohráli (1:2). Doplatili na ztrátu soustředění i aktivity. Proč? "Nevím, jestli jsme nepodlehli sebeupokojení..." přemýšlel trenér Vítězslav Lavička. "Byly to individuální chyby," doplnil ho záložník Mario Holek.



"Co říct?" zahájil pozápasovou tiskovku Vítězslav Lavička a na několik sekund se odmlčel. V hlavě se mu znovu promítal celý zápas, ve kterém Sparta přestala hrát paradoxně poté, co vstřelila gól z penalty.

Do té doby byla aktivní, vytvářela si solidní brankové příležitosti, ale její hra po brance Václava Kadlece? Jako den a noc.

"Byl to moment, který nám sebral aktivitu a soupeře nakopnul," litoval Lavička. "Ze soupeře opadla nervozita, ale to není omluva!"

Dlouze přemýšlel i nad možností, zda se jeho svěrěnci nespokojili s hubeným výsledkem 1:0, což odbouralo jejich aktivitu v ofenzivě a přechodové fázi. Tak či tak, Spartě zlomila vaz její vlastní nekoncentrace. Olomoucký Ordoš toho využil a dvakrát udeřil.

"Tohle se nám stalo už po několikáté. Vstřelíme gól a soupeř začne hrát, protože najednou nemá co ztratit," mrzelo letenského záložníka Maria Holka.

"Branky, které jsme dostali, byly hloupé. Individuální chyby. Ti hráči, kteří tam byli okolo, si měli Ordoše líp pohlídat," zlobil se na spoluhráče. Na mysli měl především Pabla Gila, jenž nahradil zraněného Vidličku a podepsal se pod druhou branku Olomouce.

Lavička však ani Gila, ani jiného hráče Sparty nezatracuje a věří, že Letenští smolnou sérii tří porážek v řadě utnout již příští víkend na Slavii.

"Tahle série nás nezlomí, ale vyburcuje k lepšim výkonům."

Dobojováno. Sparťané opouštěli letenský trávník po dohrávce 8. ligového kola zklamaní, doma prohráli s Olomoucí
Dobojováno. Sparťané opouštěli letenský trávník po dohrávce 8. ligového kola zklamaní, doma prohráli s Olomoucí

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud