28. září 2012 • 19:17

Sebevědomý Latka: Sparta není favoritem, burcuje před derby

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SLAVIA - SPARTA SOBOTA 20:00 | Na jaře v posledním pražském derby proti Spartě otevřel Martin Latka v úvodu skóre a přispěl k remíze 1:1. V sobotu by si zkušený stoper Slavie přál proti letenskému rivalovi podobný průběh, jen s vítězným koncem pro červenobílé. Výhra by pro něj byla dodatečným dárkem k dnešním 28. narozeninám.



V minulém derby Latka hned po čtrnácti minutách poslal Slavii do vedení a rozhodně by se nezlobil, kdyby to v sobotu zopakoval.

"Bylo by krásné do derby vstoupit jako do toho posledního. Doufám, že opět půjdeme do vedení a tentokrát už to dotáhneme do vítězného konce," řekl novinářům Latka.

Zatímco v minulých sezonách vstupovala Sparta do šlágru sezony jako favorit, tentokrát se role změnily. Letenští jsou sice v tabulce výš, mají za sebou ale sérii tří soutěžních porážek.

Naopak Slavia 432 minut neinkasovala. "Myslím, že máme rovnocenné šance. Minulý rok byl jasný, ale teď bych řekl, že není důvod, aby Sparta byla favoritem," uvedl Latka.

Na druhou stranu je ale přesvědčený, že sparťanská neúspěšná série derby neovlivní. "Minulou sezonu jsme se trápili, celé jaro jsme hráli podivně a málem jsme je tady porazili. S tím nikdo nepočítal. Je to tak specifický zápas, že nehraje roli, že jsme čtyřikrát hráli s nulou a Sparta třikrát prohrála. To se maže," prohlásil Latka.

Slávisté mají o to větší motivaci, že odvěkého rivala v ligovém utkání v novém Edenu ještě neporazili. "Neřekl bych, že je to deka. Spíš naopak motivace. Už by bylo zapotřebí sérii utnout a vyhrát tady," uvedl slávistický stoper, který se znovu potká s bývalým spoluhráčem z Birminghamu a kamarádem Jiřím Jarošíkem.

Opory Slavie. Martin Latka (vpravo) spolu s kapitánem Karolem Kiselem před derby se Spartou Opory Slavie. Martin Latka (vpravo) spolu s kapitánem Karolem Kiselem před derby se SpartouFoto ČTK

Před jarním derby sparťanský stoper hecoval Latku prohlášením, že ho v Anglii učil jíst příborem. Slávistický bek odpověděl stylově gólem a na lavičku si vzal příbor, nakonec ho ale Jarošíkovi neukázal.

Latka zažil už devět ligových derby a nejraději vzpomíná na sedm let staré vítězství 4:1. Slávisté na Strahově prohrávali, ale pak i díky jeho gólu otočili skóre. "Někteří kluci v té době ještě podávali míče, třeba Ondra Petrák. Když mi to říkal, musel jsem se tomu smát," řekl Latka.

Cítí, že pokud Slavia v sobotu zvítězí, dotáhne se na přední příčky v tabulce. "To už jsme cítili na Dukle, bohužel se nám vyhrát nepodařilo. Teď je situace stejná. V případě našeho vítězství budeme nahoře a pohled na tabulku by byl hned lepší. Byli bychom tam, kam Slavia patří," dodal.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud