Michal Koštuřík
30. září 2012 • 10:53

Skauti líčí na střelce Tecla! Zajímá se Německo, Nizozemsko i Anglie

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na tomto hráči se jednou Jihlava pěkně napakuje. To je téměř jisté. Útočník Stanislav Tecl má ve dvaadvaceti letech našlápnuto k velké kariéře. Když jej nezbrzdí zdravotní problémy, nepochybně dostane šanci zkusit si lukrativní zahraniční angažmá. Na pátečním duelu s Příbramí nechyběli pozorovatelé z West Bromwich Albion, Groningenu či PSV Eindhoven.



Nikdo se předem neohlásil s tím, že si jede omrknout speciálně Tecla. Ale koho jiného? Zahraničí už má o cílevědomém mladíkovi z Herálce podrobné informace.

Například delegaci z nizozemského FC Groningen podle informací Nedělního Sportu reprezentant do 21 let velmi zaujal. „Skauti se střídají, v předchozích zápasech tady byli třeba zástupci německého Leverkusenu,“ říká Fuks.

Právě bundesliga je jednou z reálných variant, kam by mohly Teclovy kroky v budoucnu zamířit. Jeho samotného nejvíce láká anglická Premier League, čemuž by odpovídal interes West Bromwich Albion.

„O to já se vůbec nestarám, ani nevím, kdo a kdy mě sledoval. Chci mít klid na fotbal. Absolutně věřím svému agentovi panu Paskovi, který pro mě určitě udělá to nejlepší,“ nepochybuje Tecl.

„Nikde není napsáno, že Standa v zimě odejde. Má u nás dlouhodobou smlouvu,“ přibližuje tiskový mluvčí prvoligového nováčka. „Ale je to rozhodně hodně zajímavý hráč. Je rychlý, umí hlavičkovat, k tomu to má v hlavě srovnané,“ dodává.

Není divu, že se v pátek na tribuně usadili Teclův agent Pavel Paska a jeho kolegové-konkurenti David Nehoda či Ondrej Chovanec, kteří doprovázeli své zahraniční obchodní partnery.

„Skauti ho můžou sledovat, jak chtějí, ale stejně je vždycky na jeho manažerovi, koho k jednání o přestupu přizve,“ podotýká Fuks.

Jihlavský talent Stanislav Tecl dal na půdě Mladé Boleslavi dvě branky a pomohl nováčkovi k cenné výhře 3:1Foto Pavlíček Luboš (ČTK)

Jihlava není v centru pozornosti jen kvůli nejlepšímu ligovému střelci, který táhne Vysočinu ke špici tabulky. Zvýšený zájem v cizině vzbudily také výkony pravého záložníka Lukáše Masopusta, jehož ještě na jaře skoro nikdo neznal.

V devatenácti letech je však stabilním členem základní sestavy Komňackého souboru, od první minuty nastoupil v osmi z devíti utkání. Na hřišti udivuje dravostí, nebojácností a vytříbenou technikou. Ryze moderní krajní halv s obří perspektivou, o kterém už se v zahraničí také dobře ví.

Nováček se dvěma mladými hvězdami je prostě v kurzu… Kdy o ně přijde?

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud