3. října 2012 • 19:41

Jihlava slaví postup v poháru! Zlín udolala v penaltách

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Jihlavy postoupili do osmifinále Poháru České pošty. Ligový nováček dnes ale vyřadil druholigový Zlín až po penaltovém rozstřelu, v normální hrací době skončilo utkání třetího kola 2:2.



Hostující Vysočina vyhrála úvodní poločas po gólech Tecla 2:0, po změně stran ale Zlín brankami Holíka a Bubláka v rozmezí dvanácti minut vyrovnal. Rozhodující penaltu proměnil v páté sérii Koloušek. Jihlava v dalším kole narazí na vítěze duelu Sparta Praha - Viktoria Žižkov.

Jihlavský trenér Komňacký postavil místo zkušeného Blažka do branky Hanuše, který byl hlavní oporou týmu. Vysočině vyšel vstup do zápasu. Po deseti minutách Mesanovič trefil břevno, o tři minuty později pronikajícího Tecla srazil obránce Kroča a faulovaný hráč penaltu proměnil.

Zlín se probral až po půlhodině hry, kdy Bublák střelou těsně nad branku zahodil příležitost k vyrovnání. Před koncem poločasu zlikvidoval brankář Hanuš další šanci Bubláka a v nastaveném čase po Kolouškově trestném kopu vstřelil hlavou druhou branku hostů Tecl.

Hned po změně stran nabudil Zlín k ofenzivní hře Holíkův gól a bojovný výkon domácího týmu zúročil vyrovnávací brankou Bublák. V závěrečné půlhodině se už žádný tým střelecky neprosadil. V penaltovém duelu zaváhal pouze domácí Salachna, jehož střelu brankář Hanuš vystihl. Za Jihlavu byli úspěšní postupně Tecl, Vaculík, Kosák, Jungr a Koloušek.

Utkání 3. kola fotbalového Poháru České pošty:

Zlín - Jihlava 2:2 (0:2), na penalty 4:5

Branky: 46. Holík, 58. Bulák - 14. z pen. a 45.+1 Tecl. Rozhodující penaltu proměnil Koloušek. Rozhodčí: Plesar.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud