5. října 2012 • 14:24

Plzeňský Paclík: Vztahy s Berbrem mám neutrální, Myslivečkovi věřím

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šéf fotbalové Viktorie Plzeň Tomáš Paclík vytáhl do boje. V rozhovoru pro Hospodářské noviny obvinil prvního muže Sparty Daniela Křetínského z toho, že chtěl přesvědčit sponzory, aby omezili podporu Viktorie. Své vztahy se zkušeným šíbrem Romanem Berbrem, který je šéfem Plzeňského krajského fotbalového svazu, označil za neutrální. Zároveň si uvědomuje, že ve Viktorii pracuje František Mysliveček, muž, jenž byl potrestaný za předchozí korupční aféru v českém fotbale. Paclík mu však vyjádřil plnou podporu, nic nekalého prý nedělá.



Myslivečka disciplinární komise svazu v roce 2005 potrestala za účast v korupční aféře dvouletým zákazem činnosti a stotisícovou pokutou. To ale Paclíkovi nevadilo a v klubu jej zaměstnal. Nechal si zpracovat analýzu, jak to ve Viktorii funguje. Nyní je přesvědčený, že jeho zaměstnanci nic nekalého ve fotbalovém prostředí nedělají.

„Chtěl jsem vědět, co tam mám za lidi. A u těch, které jsem si v Plzni nechal, jsem si naprosto jistý,“ konstatoval šéf Viktorie. „Pokud by se něčeho dopustili, je to můj problém a moje odpovědnost,“ dodal s tím, že samotnému Myslivečkovi prý věnoval velkou pozornost.

„Dnes mohu vyloučit, že by se pan Mysliveček něčeho nekalého dopouštěl. Vím, co v Plzni dělá. Má na starost čistě sportovní stránku, je to odborník, jakých je v téhle zemi málo. A ničím jiným se nezabývá, na to mám vlastní kontrolní mechanismy. Pokud by se něčeho dopustil, je to především moje odpovědnost, že jsem ho ve funkci ponechal,“ doplnil.

Šéf plzeňského klubu nevidí nic divného ani na tom, že zápasy Viktorie navštěvuje šéfka komise rozhodčích Dagmar Damková ve společnosti svého přítele Romana Berbra. Sedávají hned vedle Paclíka. „Pokud chodí na ligové zápasy, sedí prostě vedle majitelů klubů. Nevidím na tom nic špatného,“ nechal se slyšet Paclík.

Sám označil své vztahy s Berbrem za neutrální. „V době mé kandidatury do čela svazu jsme spolu měli velmi drsný konflikt. Jeho výsledkem bylo, že jsme spolu ani nemluvili,“ upozornil v HN Paclík.

To, že by byl s fotbalovým šíbrem kamarád, odmítá. „Jsou to pomluvy. Je absurdní, abych se zabýval tím, jestli má na stadionu sedět na téhle, nebo jiné židli,“ doplnil šéf Viktorie.

Tomáš Paclík útočí na Křetínského: Snaží se nás ekonomicky zlikvidovat. Zároveň se Paclík zastal svého podřízeného, Františka Myslivečka. Ten v minulosti pykal za účast v korupční aféře.
Tomáš Paclík útočí na Křetínského: Snaží se nás ekonomicky zlikvidovat. Zároveň se Paclík zastal svého podřízeného, Františka Myslivečka. Ten v minulosti pykal za účast v korupční aféře.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud