5. října 2012 • 19:54

Dukla se dočkala výhry po šesti zápasech, porazila Hradec Králové 1:0

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Dukly porazili v předehrávce 10. kola první ligy Hradec Králové 1:0 a na domácím hřišti ukončili sérii šesti zápasů bez vítězství. Druhou výhru pražského celku v sezoně zařídil v prvním poločas Zbyněk Pospěch.



Na pravé straně obrany Dukly poprvé v sezoně nenastoupil nejlepší střelec Hašek, který v minulém kole v Jablonci nedal penaltu a v nastaveném čase chyboval při vyrovnávacím gólu Lafaty.

Ligovou premiéru v základní sestavě si tak odbyl Španěl Romera. Hradci kvůli disciplinárnímu trestu za karty chyběly tradiční opory Hochmeister, Uškovič a Šisler.

V úvodu na Julisce hlavičkoval po rohovém kopu domácí Borek, ale trefil pouze náruč brankáře Koubka. Ve 22. minutě už se ale aktivnější pražský celek z dalšího rohu prosadil.

Odražený míč se dostal k Pospěchovi a ten z malého vápna neměl problém zakončit. Zkušený útočník si připsal první soutěžní branku za Duklu po letním příchodu ze Slavie.

Pět minut po přestávce byli domácí blízko druhému gólu. Po rychlé akci z levé strany našel Vrzal před brankou volného Podrazkého, ale ten přízemní ranou z první těsně minul tyčku.

Až po hodině hry poprvé zahrozili hosté. Rada vyrazil Harbův pokus jen před sebe, odkud zblízka dorážel Dvořák, gólman Dukly ho však zblízka vychytal.

Celek z Julisky se několikrát dostal do pokutového území Hradce, ale chyběla mu přesnost ve finální fázi. Hradec se překvapivě ani za nepříznivého stavu nehnal do velké ofenzivy.

Z ojedinělé akce v závěru vystřelil střídající Halilovič, jehož pokus vyrazil nad břevno Rada. V poslední minutě pak ještě zblízka přestřelil domácí náhradník Svatonský.

Dukla porazila "votroky" i ve třetím vzájemném utkání v první lize a vylepšila si proti nim skóre na 7

Dukla Praha - FC Hradec Králové 1:0 (1:0)
Branka: 22. Pospěch. Rozhodčí: Ardeleánu - Mokrusch, Hrabovský. ŽK: Berger - Pávek. Diváci: 1293.

Sestavy:

Dukla: Rada - Romera (88. Božič), Štetina, Vorel, Vrzal - Gedeon, Borek, Podrazký - Berger, Pospěch (78. Marek), Pázler (71. Svatonský). Trenér: Kozel.

Hradec: Koubek - Holeš, Jánošík, Fukal, Poděbradský - Štěpán, Pávek (82. Zec), Harba, Zelený (62. Halilovič) - Dvořák, Voltr (46. Rezek). Trenér: Plíšek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud