7. října 2012 • 19:10

Teplice začaly pod koučem Ščasným vítězně, zlomily zápas s Jihlavou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Teplic utnuli sérii osmi zápasů bez výhry a vyhrabali se i ze sestupových příček. V 10. ligovém kole se o to postarala jejich výhra nad Jihlavou 3:1, která znamenala zároveň vítěznou premiéru pro jejich nového kouče Zdeňka Ščasného. Jihlava sice dokázala odpovědět na vedoucí gól domácích, po pauze ale dvakrát inkasovala. Zlomový moment přišel v 60. minutě, kdy se trefil z přímého kopu Jarolím.



Severočeši spadli po devátém kole na sestupové příčky, což se Teplicím v této fázi sezony stalo za posledních 16 prvoligových let vůbec poprvé. Situaci neustál mladý kouč Lukáš Přerost, jehož v úterý nahradil Zdeněk Ščasný.

Nový trenér zamíchal se sestavou a do středu zálohy vrátil Jarolíma. Začátek nevypadal špatně a přinesl Teplicím i rychlé vedení - Podaný se na levé straně dostal k míči, pustil si ho do rychlostního souboje s Obertem a po jeho zpětné přihrávce pálil přesně k tyči Vůch.

Pak ovšem začala teplická snaha polevovat a obraz hry začal až příliš připomínat předchozích osm zápasů, kdy Teplice nedokázaly vyhrát. Pár nadějných brejků zhatily nepřesnosti a pohyb začínal postupně vadnout.

Ani Jihlava většinu prvního poločasu nehrála nijak zajímavý fotbal - dál než po vápno se neprosazovala a alespoň náznaky šancí si vypracovala jen ze standardních situací, které proměňoval do nepříjemně točených centrů Koloušek.

Těsně před pauzou ale zatlačila a bylo z toho vyrovnání. Rohový kop ve 42. minutě vyústil ve velké zmatky v teplickém vápně a po sérii odrazů pálil z vápna do prázdné branky Rada. Míč sice ještě vykopl stoper Lukáš, ale jen k úplně volnému Teclovi, který snad ani nemohl mít víc klidu pro zakončení.

O pauze ale v teplické kabině došlo na důrazné domluvy a hra domácích se zase zvedla. Začali tlačit, zlepšili standardní situace a začali se prosazovat ze vzduchu. V 54. minutě doputoval centr z pravé strany až na zadní tyč k Matulovi, který ho ale v pádu nedokázal uklidit do sítě, za dalších pět minut se zase prováhal dobrou střeleckou pozici ve vápně Vůch.

Akce ale pokračovala, Vachoušek vybojoval před vápnem přímý kop a z něj Teplice udeřily. Brankář Blažek se až příliš spolehl na zeď, a když ji Jarolím přehodil krásným obloučkem, už se k bližší tyči nedostal.

Zbývající půlhodinu už Teplice bez větších potíží kontrolovaly vedení a samy byly o dost nebezpečnější. Mahmutovič v 84. minutě po chybě obou jihlavských stoperů napálil míč zblízka jen do spojnice a Kerič v 88. minutě zazdil kličkou nadějné sólo od půlky.

Ale z dalšího brejku domácí výhru stejně pojistili. Ljevakovič ve druhé minutě šel se dvěma spoluhráči na osamoceného Oberta, a i když ho braly křeče, dokázal prostrčit na Podaného, který obešel vybíhajícího Blažka a pohodlně zavěsil.

FK Teplice - Jihlava 3:1 (1:1)

Branky: 10. Vůch, 60. Jarolím, 90.+2 Podaný - 42. Tecl. Rozhodčí: Kocourek - Wilczek, Vysloužil. ŽK: Vůch, Rosa - Masopust, Rada, Šourek. Diváci: 2650.

Teplice: Grigar - Ježdík, Lukáš, Matula, Rosa - Vůch (80. Kerič), Ljevakovič (90.+2 Melunovič), Jarolím, Podaný - Vachoušek - Mahmutovič (88. Jindráček). Trenér: Ščasný.

Jihlava: Blažek - Obert, Tlustý, Šourek, Josl - Masopust (68. Mešanovič), Koloušek (75. Sedláček), Rada (68. Kučera), Karlík, Vaculík - Tecl. Trenér: Komňacký.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud