Richard Šíma
16. října 2012 • 18:41

Bazaly jsou Ostrava, hlásal Nohavica. Zapamatujte si, jak se radní zachovají

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Ani chladné počasí a vydatný liják, který se v úterý odpoledne snesl na Ostravu, neodradily fanoušky Baníku v čele s muzikantem Jaromírem Nohavicou od úmyslu přijít na plánované shromáždění před ostravskou radnici a apelovat na místní zastupitele, aby příští týden ve středu zadluženému klubu pomohli.



Ostravští zastupitelé budou za týden hlasovat o tom, zda se město ujme stadionu na Bazalech, nebo nikoliv. Apelovat na představitele radnice přišel i Jaromír Nohavica.

Známý písničkář nebyl jediný, kdo na shromáždění fanoušků zastupitelům připomněl, jak důležité rozhodnutí je čeká. Pokud totiž město do majetkových struktur klubu nevstoupí a stadion nepřevezme pod svou správu, Baník současnou kritickou situaci přežije jen velmi těžce.

Kromě Nohavici se na místní konšely pokusili zapůsobit fotbalisté Martin Lukeš a Václav Svěrkoš, bývalý reprezentant Václav Daněk a slova se krátce ujal také Petr Šafarčík, předseda klubového představenstva.

„Bazaly jsou Ostrava a Ostrava jsou Bazaly,“ prohlásil Nohavica před sroceným davem příznivců Baníku. „Zbořit se dá všechno. Zbořit se dá tahle radnice, vyhodit do povětří se dá Sýkorův most, srovnat se zemí se dá muzeum.“

„Ale co zůstane z naší Ostravy?“ hlásal Nohavica do mikrofonu. „Važme si svých symbolů, važme si Bazalů, važme si Baníku. Nestyďme se za to,“ dodal.

Písničkář Jaromír Nohavica podpořil fanoušky Baníku Ostrava v jejich snaze zachránit klub
Video se připravuje ...

A pak si vzal přímo na mušku představitele města. „Pamatujte si dobře, jak se z nich kdo za pár dnů zachová,“ pravil v souvislosti s tím, že za týden ve středu budou zastupitelé o záměru vstoupit do Baníku hlasovat.

„Pamatujte si, kdo z nich nám podá pomocnou ruku, protože my prosíme o pomoc. Někteří ruku podají. Ale někteří se k nám obrátí zády, i když se ještě nedávno tvářili jako velcí Ostraváci,“ dodal Nohavica.

Své vystoupení ukončil zpěvem. Za doprovodu své heligonky zazpíval fanouškům hymnu „Baníčku, my jsme s tebou.“

Fanoušci Baníku Ostrava na setkání na ostravském náměstí
Fanoušci Baníku Ostrava na setkání na ostravském náměstí

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud