Jakub Konečný
6. listopadu 2012 • 04:35

Lavička o jatkách v Boleslavi: Gladiátoři nejsou pro fotbal to nejlepší

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vážné zranění Václava Kadlece, nucené střídání Manuela Pamiče a k tomu spousta dalších šrámů. To je výčet sparťanských ztrát ze sobotního utkání v Mladé Boleslavi (1:1), k němuž domácí přistoupili s nebývalou agresivitou. „Pokud by se měl český fotbal ubírat tímhle směrem, není to ta nejlepší cesta,“ uvedl kouč letenských Vítězslav Lavička v rozhovoru pro klubový web. Sparta podá podle informací iSport.cz proti výkonu rozhodčího Petra Ardeleánu protest.



Fotbal v Mladé Boleslavi plakal. Domácí hráči si ho chvílemi pletli s kung-fu – a rozhodčí tomu jen blahoskloně přihlíželi.

Důkaz? Například zákrok Jana Bořila, který ve výskoku trefil kopačkou Ondřeje Švejdíka do stehna, po kterém sparťanskému stoperovi zůstaly na noze krvavé šrámy. Asistent rozhodčího Dušan Pospíšil sledoval divokou scénku z bezprostřední blízkosti – a ukázal aut pro domácí.

„Každý, kdo viděl náš zápas v Boleslavi, viděl, že to naše hráče hodně bolelo, míra nasazení byla od domácích někdy až za hranou,“ řekl sparťanský trenér Vítězslav Lavička v rozhovoru pro sparta.cz.

Na čele se Kadlecovi objevil hrůžně vyhlížející ďolík
Na čele se Kadlecovi objevil hrůžně vyhlížející ďolík

„Pokud by se měl český fotbal ubírat tímhle směrem, není to ta nejlepší cesta. Každý tady volá po tom, posouvat český fotbal co nejvíce ke stylu, který se hraje v Evropě. A tohle podle mě není ten správný způsob. Samozřejmě, těch cest k úspěchu je více, ale já chci věřit, že se fotbal bude posouvat více po té fotbalové linii, než po té gladiátorské,“ dodal kouč.

Podle informací iSport.cz podá Sparta proti výkonu sudího Petra Ardeleánu protest.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud