11. prosince 2012 • 19:53

Sparťané Delargeho rasisticky neuráželi, uznala disciplinárka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Disciplinární komise FAČR na svém úterním zasedání udělila třem prvoligovým klubům pokuty za to, že při jejich domácích ligových zápasech použili fanoušci v hledišti pyrotechniku. Slavia musí zaplatit 30, Slovácko 20 a Příbram 15 tisíc korun. Naopak bylo zastaveno řízení ohledně podezření na rasismus sparťanských fanoušků v zápase s Libercem.



Slavia dostala pokutu za to, že použití pyrotechniky vedlo k přerušení duelu s Ostravou. K prohřešku Příbrami došlo v utkání se Spartou a Slovácka v zápase s Olomoucí.

Disciplinárka dnes také zahájila řízení se Sigmou Olomouc kvůli podezření z porušení disciplinárního řádu při přestupu. Hanácký klub čelí obvinění svých bývalých hráčů, že museli zaplatit za to, aby jim byl umožněn odchod do zahraničí.

"Úplata mimo rámec smlouvy mezi hráčem a klubem je v rozporu s disciplinárním řádem," konstatovala DK.

Bývalý hráč Sigmy Radim Kučera v rozhovoru pro MF Dnes uvedl, že musel zaplatit 35 tisíc eur, aby mohl přestoupit do Bielefeldu. Také Radek Špiláček prý měl zaplatit 50 tisíc eur, aby mohl zamířit do Německa.

Naopak bylo zastaveno řízení ohledně podezření z rasistických projevů fanoušků Sparty v utkání s Libercem směrem k Dzonu Delargeovi. "Komise neshledala, že k takovému jednání došlo, ani delegát utkání ve svém zápise takové jednání nezmínil," uvedla disciplinární komise.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud