11. prosince 2012 • 15:30

Křetínský předal opět tajné informace o korupci. Šéfovi discipinárky slíbil i důkazy

Autor: pj, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Před disciplinární komisi FAČR dnes dorazil klíčový muž. Na Strahově vypovídal šéf Sparty Daniel Křetínský a při jednání mezi čtyřma očima předal jejímu předsedovi Jiřímu Goldovi závažné informace. Kromě toho Křetínský řekl, že je schopný svá tvrzení doložit konkrétními důkazy, které však zatím nepředložil. S Goldou se znovu sejde v nejbližších dnech.



Křetínský přijel sám ve svém porsche před 16. hodinou. Než prošel dveřmi do svazového sídla, několikrát se usmál a zapózoval fotografům s taškou, kterou si vzal na jednání i tentokrát. Tentokrát šlo o jinou kabelu než minule, co v ní nesl, opět zůstalo zahaleno tajemstvím...

Sdílnější nebyl Křetínský ani na odchodu pryč. "Předal jsem panu Goldovi závažné informace. Jsou velmi podobné těm, jaké dostal pan Pelta. V tuto chvíli nemůžu říct, o co konkrétně jde," řekl novinářům.

Daniel Křetínský dorazil na jednání disciplinární komise FAČR, aby jejímu šéfovi Jiřímu Goldovi předal informace o korupci v českém fotbale
Video se připravuje ...

Po půlhodině dnešního jednání došlo k jediné události, která vybočila z očekávaného scénáře. Ze zasedací místnosti vyšli pouze Golda s Křetínským a přemístili se do jiné místnosti, kde spolu mohli hovořit sami. Co konkrétně Křetínský předal Goldovi? "Informace, jak se konkrétní kluby chovají k rozhodčím v profesionálních soutěžích," prohlásil šéf Sparty.

Také Golda je po dnešku přesvědčený, že případ nemusí skončit ve ztracenu. "Stále jsme v důkazní nouzi. Ale pokud pan Křetínský dodá důkazy, o kterých mluvil, v důkazní nouzi nebudeme." Zamotaná kauza je pro Goldu po dnešku přehlednější, návštěvu Křetínského vnímá jako přínosnou. "Kdybychom ho tady neměli, nebyli bychom schopni vyvodit závěry z toho, co jsme měli k dispozici. Nabídl nám řešení, které nám může pomoci efektivně se posunout dopředu." V nejbližších dnech by chtěl do řešení aféry zapojit také předsedu FAČR Miroslava Peltu.

Hlavně s úsměvem. Sparťanský boss Daniel Křetínský dovezl do sídla fotbalové asociace na Strahov zatím jen závažné informace, důkazy má dodat později.
Hlavně s úsměvem. Sparťanský boss Daniel Křetínský dovezl do sídla fotbalové asociace na Strahov zatím jen závažné informace, důkazy má dodat později.

Předseda disciplinárky Jiří Golda předvolal Křetínského proto, aby šéf Sparty vysvětlil svoje informace o nekalých praktikách v řízení profesionálních soutěží. Celou záležitost už vyšetřuje také policie - zatím bez konkrétního výstupu. Právě Křetínský zářijovou návštěvou u šéfa asociace Miroslava Pelty odstartoval aféru, která v posledních měsících paralyzuje český fotbal.

Podezření směřuje k utkání z minulé prvoligové sezony mezi Jabloncem a Plzní. Bývalý manažer druholigové Čáslavi Martin Svoboda známý pod přezdívkou Chřestýš měl podle výpovědi hlavního sudího Tomáše Adámka a čtvrtého rozhodčího Pavla Býmy nabídnout 200 tisíc korun za ovlivnění výsledku zápasu ve prospěch Viktorie. Svoboda svou vinu popírá, Adámkovi asistenti Drahoslav Handlíř a Emanuel Marek odmítli, že by mělo dojít k pokusu o uplácení. U Svobody a Adámka policie provedla domovní prohlídku.

Šéf Sparty se vyjádřil také k útokům majitele Plzně Tomáše Paclíka, který na Křetínského adresu pronesl řadu ostrých vyjádření. "Jen vytváří zbytečnou hysterii a tlak na disciplinární komisi."

VIDEO | Daniel Křetínský přichází do sídla fotbalové asociace

Daniel Křetínský přichází na jednání disciplinární komise
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud