12. prosince 2012 • 10:03

Venca Kadlec uznal, že jsem měl pravdu, říká šťastný Hřebík

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čím větší talent, tím menší vůle jej rozvíjet. S touhle nepřímou úměrou se Jaroslav Hřebík pere u nadaných hráčů celou kariéru. „Ale má to smysl, a proto mě to baví,“ říká sportovní ředitel pražské Sparty.



Jako trenér je podepsaný pod zatím posledním úspěchem českého mládežnického fotbalu. Loni přivedl reprezentační devatenáctku ke stříbru na mistrovství Evropy.

Šlo vesměs o hráče výjimečného ročníku 1992, kteří už věkově do aktuální ankety deníku Sport TOP 50 nejlepších tuzemských teenagerů nespadají.


„Ale talenti se rodí přibližně stejně pořád,“ tvrdí Jaroslav Hřebík. Navíc uznává, že ho stále nepřestalo bavit tyto výjimečné hráče přesvědčovat o své pravdě.

Naposledy mu dal za pravdu útočník Václav Kadlec. "Venca mi nedávno řekl: Trenére, měl jste pravdu. Když víc bráním, mám lepší prostor pro útočení a lépe se mi potom útočí," tlumočil Hřebík jeho slova, která ho velmi potěšila.

"Samozřejmě, že mi udělal radost. Pochopil, že to není jen o obraně, ale že mu to pomůže i při útočení. Když nebude Venca bránit, bude statičtější, většinou zády k bráně při zisku míče...Takže přesvědšovat hráče stojí za to, baví mě to," tvrdí Hřebík s úsměvem.


GMS sleduje dění na hřišti
GMS sleduje dění na hřišti

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud