Karel Häring
19. prosince 2012 • 15:26

Sparta chce znovu Lafatu. Ten ale pořád stojí 20 milionů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

V létě to pražské Spartě nevyšlo, tak to zkouší znovu. Letenský tým chce zkusit získat z Jablonce kanonýra Davida Lafatu. Bude to však opět hodně těžké vyjednávání. Majitel severočeského klubu a předseda FAČR Miroslav Pelta nechce slevit.



Když se před startem sezony snažila Sparta o angažování Davida Lafaty, transakce ztroskotala na ceně. Jablonec požadoval za svou největší hvězdu částku okolo dvaceti milionů korun. Teď pražský klub prahne o služby nejlepšího kanonýra dosavadního průběhu sezony znovu.

„Sparta o něj opět projevila zájem, dokonce už došlo ke schůzce mezi pány Křetínským a Peltou,“ sdělil iSport.cz velmi dobře informovaný zdroj.

Jenomže zatím to vypadá, že jednání budou minimálně stejně komplikovaná jako v létě. Pelta prý zůstává neoblomný a nechce před jarním bojem o nejvyšší příčky (Jablonec je 2., Sparta 3.) oslabovat svůj tým a zároveň posilovat konkurenci.

Proto prý za jednatřicetiletého forvarda, kterému skončí smlouva na severu Čech v červnu 2015, stále požaduje dvacet milionů korun. A ani tentokrát prý není Sparta ochotna tuto sumu zaplatit, i když střelecky disponovaného útočníka potřebuje, jelikož na Letné se více méně počítá nejpozději v létě s odchodem Leonarda Kweukeho.

Nicméně podle zmíněného zdroje se ani tentokrát oba kluby pravděpodobně nedohodnou, protože Pelta příliš s cenou dolů nepůjde. Na druhou stranu nejsou žádným tajemstvím velmi úzké vazby mezi šéfem FAČR a sparťanským bossem.

Lafata, autor třinácti podzimních branek, se už v létě netajil touhou přestoupit na Letnou. Na případný posun v obnovené přestupové kauze si bude muset nějakou dobu počkat, Pelta totiž odcestoval na dovolenou.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud