Pavel Kalouš
22. prosince 2012 • 09:25

Řebíček utratil 285 milionů! Slavia se prodávat nebude, chystají se změny

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci Slavie jsou znovu jako na trní. Jejich klub narychlo svolal valnou hromadu, na které dojde k navýšení základního kapitálu a zásadní změně ve formě akcií. A příznivci se děsí: Chystá se Aleš Řebíček Slavii prodat? Klub to popírá a uklidňuje, že majitel má se Slavií dlouhodobé plány.



Kolik nalil Aleš Řebíček do Slavie, když ji loni v létě ovládl? Tajemství Řebíčkovy investice končí. Bývalého kontroverzního ministra dopravy stál zadlužený klub zhruba 285 milionů korun. Právě o takovou částku se totiž příští týden navýší základní kapitál Slavie.

Hlavní bod mimořádné valné hromady, kterou majitel klubu svolal na 28. prosince, proběhne započtením většiny pohledávek společnosti Aries Trading vůči Slavii, jejímž prostřednictvím klub ovládá právě jeho majoritní vlastník Aleš Řebíček.



Jednoduše řečeno: Řebíčkova investice do klubu už nebude v jeho účetnictví vedena jako dluh. K podobnému kroku přistupuje pravidelně třeba i Sparta a důvod je zřejmý. Pokud by totiž dluhy společnosti začaly převyšovat její základní kapitál, musela by sama sebe poslat do insolvence.

„Tato transakce přispěje k posílení celkové finanční stability Slavie a zvýšení důvěryhodnosti před veřejností, fanoušky a případnými sponzory. Záporný vlastní kapitál Slavie, který je negativním hospodářským ukazatelem, se tímto krokem dostane do kladných čísel,“ tvrdí klub.

Slávisté jsou přesto nervózní. Dalším bodem valné hromady je totiž změna formy akcií vedených na jméno na akcie na majitele. A ty znovu posouvají pozadí Slavie blíž k větší anonymitě, což snadno umožní skrýt její vlastnickou strukturu. Tedy přesně to, co fanoušci poslední roky kritizovali.

Slavii k tomuto kroku údajně vede snaha ušetřit peníze při svolávání valných hromad, protože v případě akcií na majitele nebude muset obesílat všech sedm set akcionářů poštou, ale stačit bude prosté oznámení na internetových stránkách.

Aleš Řebíček utratil za Slavii neuvěřitelných 285 milionů.
Aleš Řebíček utratil za Slavii neuvěřitelných 285 milionů.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud