Richard Šíma
21. února 2013 • 07:35

Posila Baníku Baroš: Škoda, že Vrba nezůstal na Bazalech

Autor: Richard Šíma, pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
Zlatá generace vozila tituly odjinud. Hrát v Praze, zvítězíme taky, věří Reichel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Posila, o které se fanouškům Ostravy před několika týdny ani nezdálo. Baník se bude moci v jarních bojích o záchranu spolehnout na druhého nejlepšího reprezentačního střelce historie Milana Baroše. I přes dlouhodobou zápasovou přestávku se mohou příznivci na jednatřicetiletého fotbalistu těšit již při sobotním utkání proti Českým Budějovicím.



Milan Baroš se pod vedením kouče Pulpita již zapojil do přípravy. „Kluci makali, jezdili po zadku, dělali skluzy, prostě dřeli. Pokud budeme hrát tak, jak trénujeme, tak se toho nebojím,“ pochvaluje si Baroš přístup spoluhráčů.

O kvalitu kádru se bývalá opora národního týmu nebojí. „Vůbec bych neřekl, že by to postavení v tabulce odpovídalo výkonům, které na podzim tenhle tým podával. Viděl jsem třeba zápas v Jablonci, kde kluci měli šance, mohli ten zápas vyhrát a nakonec ho ztratili v závěru."

"A těch bodů takhle smolně ztratili dost. Když budeme v těch podzimních výkonech pokračovat, dostaneme se někam výš a tomu obrovskému tlaku nebudeme muset čelit,“ říká Baroš.

Fotbalový útočník Milan Baroš je zpátky v Baníku Ostrava, v pondělí už s týmem poprvé trénovalFoto Aleš Krecl

Zkušený útočník se neobává, že by ho fanoušci nepřijali. "Když člověk jede ven v baníkovském dresu, je přece jasné, že fanoušci z domácího kotle nebudou stát a tleskat vám. V Turecku na nás házeli zapalovače nebo i kameny. A pískali na nás, samozřejmě. Horší je, když na vás pískají domácí fanoušci. Ale toho se neobávám.“

Milan Baroš se těší i na setkání se současným koučem Plzně Pavlem Vrbou, který na Bazalech působil. „Já si ho pamatuju už z dob, kdy mě v Baníku vedl v šestnáctce. Ty jeho tréninky měly už tehdy hlavu a patu. Je jen škoda, že nemohl zůstat tady na Bazalech. A že kariéru, kterou má fantastickou, a metody, které uplatňuje, nemůže uplatňovat v Ostravě.“

„To, co dokázal s Plzní, je neskutečné. Já věřím, že toho ještě hodně dokáže, že jednou obrovsky pomůže i národnímu týmu, až u něj bude působit. To může být za nějakých pár let,“ dodává čerstvá posila Baníku.

Obsáhlý rozhovor s Milanem Barošem čtěte ve čtvrtečním vydání deníku Sport!

Milan Baroš v doprovodu svého manažera Pavla Pasky
Milan Baroš v doprovodu svého manažera Pavla Pasky

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud