Karel Häring
26. února 2013 • 05:00

Jestli budu příště v základu? Zeptejte se trenéra, smál se Bakoš

Autor: Karel Häring, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový útočník Marek Bakoš je plzeňským hrdinou. I když šel do úvodního zápasu ligového jara na hřišti Zbrojovky Brno v roli náhradníka, vstřelil dva góly a rozhodl o výhře Západočechů 3:1. Na konto si připsal svou pátou a šestou trefu ligové sezony. Zda si ale pomohl do základní sestavy, to útočník netuší. „Zeptejte se trenéra, tohle vůbec nedokážu tipovat,“ smál se Bakoš.



Na roli náhradníka nebyl v Plzni zvyklý, ale nové situaci se snažil přizpůsobit, jak jen to šlo.

„Víceméně je to pro mě nová věc, v této sezoně jsem na lavičce začínal jen jednou. Ale jsem rád, že to teď dopadlo dobře a pomohl jsem. Horvi mě tam dvakrát perfektně našel. Když dostanete takové přihrávky, pak góly přijdou,“ prohlašoval útočník.

Zda pro něj znamenalo výhodu, že soupeř už byl unavenější? „Samozřejmě je to v průběhu utkání víc rozházené, než v úvodu, kdy mají mužstva více sil. Jsem rád, že jsme vyhráli a jsme na jaře stoprocentní.“

Bakoš se musí vyrovnat s tím, že po zimním posílení, je konkurence v kádru zase větší a vždycky se nemusí dostat na plac. „Vidím to reálně. Standa Tecl je výborný hráč, je to zdravá konkurence. Doufám, že nám to pomůže nasměrovat za výsledky, které chceme,“ vidí jako hlavní úspěchy týmu.

Plzeňská radost nebrala v Brně konce. Viktoria sice prohrávala brzy 0:1, nakonec ale dosáhla na tři body za výhru 3:1Foto Barbora Reichová (Sport)

Navíc, proti roli žolíka z lavičky by nemusel nic namítat ani kvůli tomu, že se v poslední době daří v plzeňském týmu právě náhradníkům. „Už jsem dostal otázku, jestli to bude pořád, že náhradníci střílí góly, ale je to spíš shoda náhod,“ smál se útočník.

„Pro mužstvo je samozřejmě dobře, že dokážou přijít v průběhu hráči, kteří jsou kvalitní a dokážou zápas zvrátit. Když chce být Plzeň silné mužstvo, jedno z nejlepších v Česku a úspěšné v Evropě, tak musí mít víc než jedenáct hráčů. A tak to teď máme,“ domnívá se.

Plzeň tak ukazuje, že vystartovala do jara silnější. Dřív měla potíže s tím, aby otočila nepříznivě se vyvíjející zápas, teď ale i v situaci, kdy nabere manko, dosáhne na body.

Plzeňská radost nebrala v Brně konce. Viktoria sice prohrávala brzy 0:1, nakonec ale dosáhla na tři body za výhru 3:1Foto Barbora Reichová (Sport)

„Mužstvo je silné a myslím, že takovými výsledky, jakými jsme se prezentovali na podzim, to potvrzujeme. Máme kvalitu, ale pořád musíme hrát ve stoprocentním nasazení, jakmile bychom něco podcenili, budeme mít problém. To, že teď dokážeme otáčet zápasy, je pro nás jen dobře. Musíme být sebevědomí po celých devadesát minut.“

Vše vyhlíží i tak, že Plzeň bude dávat ještě víc góly. Tady je ale Bakoš v hodnocení opatrný. „Moc se o tom nechci bavit. Jsou zápasy, kdy se vám tolik nedaří, ale v Brně jsme měli taky nějaké další šance. Každopádně je to dobrá vizitka mužstva, musíme to zaklepat.“

Plzeňský Daniel Kolář běží gratulovat spoluhráči Marku Bakošovi. Díky jeho dvěma trefám vyhrála Plzeň ligový zápas na půdě Zbrojovky v poměru 3:1
Plzeňský Daniel Kolář běží gratulovat spoluhráči Marku Bakošovi. Díky jeho dvěma trefám vyhrála Plzeň ligový zápas na půdě Zbrojovky v poměru 3:1

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud