17. března 2013 • 04:00

Energický Straka strhnul z hráčů deku a na Slovácku režíroval oslavu

Autor: koš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Premiéru se svým týmem zvládl na výbornou. Lépe řečeno, za tři body. „Jsou zlaté,“ ulevil si nový příbramský kouč František Straka po šťastném triumfu na Slovácku. Výhru 1:0 zajistila do té doby poslednímu týmu tabulky hlavička Tomáše Hájovského, kterou podle všeho usměrnil za záda brankáře Melichárka některý z jeho spoluhráčů.



Domácí navíc pět minut před koncem neproměnili penaltu, Volešákovu špatnou střelu vyrazil brankář Hruška. „Láďa to umí kopnout daleko lépe,“ uvedl Aleš Hruška, hrdina okamžiku.

Jeho nový nadřízený byl v tu chvíli radostí bez sebe. Začínal tušit, že to dobře dopadne. „Ale kámen mi spadne ze srdce až poté, co bude moje mise úspěšně završena,“ prohlásil nástupce Karola Marka.

Úspěch mise = záchrana. A Příbram k ní v sobotu razantně nakročila, po Strakově premiéře vyskočila ze sestupových příček. „Když jsem přišel k mužstvu, byla na něm deka. Hráči byli skleslí. Ale trénink od tréninku to šlo nahoru. Otázkou ale bylo, jak to bude vypadat v zápase. Tam se ukáže charakter hráče,“ líčil Straka, nadšený z úsilí svých svěřenců.

Vyčte jim mnoho herních nedostatků, ale ukázali prý srdíčko. A to je pro něj v tento moment to hlavní. „Musím kluky pochválit za obrovskou bojovnost a touhu. Vím, že tam bylo iks chyb, třeba v přechodové fázi, ale tým odevzdal všechno,“ uspokojilo jej.

Energií nabitý trenér po skončení utkání vběhl na trávník a vzal hráče do oslavného kruhu. „Co jsme si říkali? Nemusíte všechno vědět,“ uculoval se Straka. „Trenér si to chtěl taky užít,“ podotkl brankář Hruška.

František Straka koučoval první zápas Příbrami, vyhrál ve Slovácku
František Straka koučoval první zápas Příbrami, vyhrál ve Slovácku

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud