Stanislav Hrabě
18. března 2013 • 08:01

Duklu rekordně zařízl rozhodčí: Vorel dostal nejrychlejší červenou!

Autor: Stanislav Hrabě, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Primát, na který není hrdý. Obránce fotbalové Dukly Praha Jan Vorel je od neděle rekordmanem české nejvyšší soutěže. Při utkání 20. kola Gambrinus ligy na hřišti Plzně se už v osmnácté sekundě střetl s útočníkem Teclem a za dalších šest viděl od rozhodčího Drábka červenou kartu. „Došlo ke kontaktu, vrazil ale spíš on do mě. Takže si myslím, že o faul ani nešlo,“ hájil se hráč Dukly, která duel prohrála 0:4.



Tak vypadala situace, po které byl už v 1. minutě utkání s Plzní vyloučený obránce Dukly Jan Vorel Tak vypadala situace, po které byl už v 1. minutě utkání s Plzní vyloučený obránce Dukly Jan VorelFoto Repro ČT Sport
Jenže červenou kartu sudí vytáhl a zapsal se tak spolu s Vorlem do kronik. Dosud byl nejrychleji po začátku utkání vyloučen Tomáš Řepka ze Sparty na jaře 2008 proti Brnu po 26 vteřinách. Ten o svůj primát přišel.

„Hrál jsem dvacet sekund a je o mě takový zájem,“ snažil se po utkání všechno odlehčit stoper Dukly. Do smíchu mu před novináři ale nebylo. „Dvacet sekund na hřišti, to je tristní. Je to kuriozita, která tady dlouho nebyla a asi dlouho nebude,“ konstatoval obránce.

Vorla mrzelo, že tým oslabil. Necítil se vůbec dobře. „Potom, když se díváte na kluky, jak v deseti vzdorují Plzni..., Bylo to nepříjemné. Rozhodčí to tak posoudil, já na to mám svůj názor, ale to už nezměním. Hrozně mě to mrzí,“ krčil rameny zkušený fotbalista Dukly.

Ten pak pro média popsal situaci, po níž viděl červenou kartu, svýma očima. „Tecl si píchl dlouhý balon do vápna, já se nesoustředil na jeho pohyb. On do mě vběhl, žďuchl mi do zad. Došlo ke kontaktu, já ho nijak nezatáhl, vrazil spíš on do mě. Takže si myslím, že o faul ani nešlo,“ konstatoval hráč Dukly.

Na otázku, zda cítí křivdu směrem k sudímu, odpověděl zeširoka. „Každý dělá chyby, ale z mého pohledu dát hráči ve dvacáté sekundě červenou, to musí být sudí stoprocentně přesvědčený. Já opakuju, že on do mě vběhl. Tohle bylo špatné řešení,“ naznačil, že ho červená karta bolí.

„Výčitky mám. Ta situace se možná dala vyřešit jinak. Kdybych Tecla pustil, možná dal gól, ale my hráli v plné síle. Ale takový je sport,“ dodal.

Plzeňská radost. Marián Čišovský slaví svůj gól do sítě Dukly na 2:0. Nakonec vyhrála Plzeň 4:0.
Plzeňská radost. Marián Čišovský slaví svůj gól do sítě Dukly na 2:0. Nakonec vyhrála Plzeň 4:0.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud