31. března 2013 • 17:26

Trápení Zbrojovky nekončí, Brno nestačilo na Hradec Králové

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Hradce Králové zvítězili v utkání 21. ligového kola v Brně 3:1 a po úvodní jarní výhře opustili sestupovou patnáctou příčku. Za prvním venkovním triumfem po třinácti zápasech nasměroval Východočechy v deváté minutě Jan Šisler, po přestávce zvýšil Radek Hochmeister.



Domácí Pavel Zavadil vzápětí z penalty snížil, ale poslední slovo měl v nastavení nejlepší střelec hostů Dušan Uškovič. Brno prohrálo s Hradcem počtvrté za sebou a z pěti jarních kol má jediný bod.

Do zápasu, který se hrál za vytrvalého sněžení, vstoupili mnohem lépe hosté. V první půlhodině předváděli aktivní fotbal a navíc ze své vůbec první šance otevřeli skóre. V deváté minutě propadl Strnadův centr k Šislerovi a ten uklidil míč pod padajícím gólmanem Petrem.

S Brnem mohlo být o několik chvil později ještě hůř. Štěpánův centr vypadl Petrovi z rukavic přímo k Harbovi, který z malého vápna orazítkoval břevno domácí brány. Pak Štěpán v další slibné šanci pálil vedle.

Brněnský trenér Čuhel reagoval na matný projev svého celku střídáním a na trávník už po půlhodině poslal Traorého. Domácím změna pomohla, hned přišla příležitost na vyrovnání. Zavadil dobře zakroutil přímý kop a míč skončil s přispěním Lindra na tyči. Poté z malého vápna hlavičkoval Škoda jen náruče hostujícího gólmana.

Také na startu druhé půle se Zbrojovka snažila o vyrovnání, Traoré ovšem na zadní tyči trefil jen Lindrovy nohy. Vzápětí Brno potvrdilo, proč v této sezoně inkasovalo nejvíc branek ze všech ligových celků. Domácí chybovali v defenzivě a Hochmeister po stříleném centru nedal hlavičkou Petrovi šanci.

Brněnští ale nerezignovali a v 62. minutě snížili. Po faulu na Švancaru proměnil s přehledem penaltu Zavadil. Zbrojovka ožila a tlačila se za vyrovnáním. Střídající Husár si ale vylámal zuby na výborném Lindrovi a Traoré po krásném Švancarově průniku trefil z malého vápna jen Poděbradského.

Domácí ve snaze srovnat otevřeli hru a Hradec je v závěru ztrestal pojišťující trefou. Chytrým obloučkem definitivně rozhodl střídající Uškovič. Hradec dal Brnu více gólů, než nastřílel v předešlých čtyřech jarních zápasech.

Zbrojovka Brno - FC Hradec Králové 1:3 (0:1)
Branky: 62. Zavadil z pen. - 9. Šisler, 55. Hochmeister, 90.+1 Uškovič.
Rozhodčí: K. Hrubeš - Wilczek, T. Kovařík. ŽK: Mezlík, Hyčka - Hadaščok, Lindr. Diváci: 1826.

Sestavy:

Brno: Petr - Pašek, Pernica, Sus, Hyčka (65. Markovič) - Mezlík, Šoljič (29. Traoré), Zavadil, Lutonský (55. Husár) - Švancara, Škoda. Trenér: Čuhel.

Hradec Králové: Lindr - Plašil, Fukal, Hochmeister, Poděbradský - Klapka (74. Uškovič), Šisler, Strnad, Harba, Štěpán (82. Kulič) - Hadasčok. Trenér: Plíšek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud