5. dubna 2013 • 13:45

CHAT: Trénování mě teď neláká, prozradil čtenářům Luboš Kubík

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE ROZHOVOR | Bývalý fotbalový reprezentant Luboš Kubík, který momentálně zastává funkci manažera sportovního rozvoje v pražské Slavii, odpovídal na dotazy čtenářů iSport.cz.



Kubík během hráčské kariéry prošel například Hradcem Králové, Slavií, nastupoval za italskou Fiorentinu, francouzské Méty, či v závěru kariéry třeba v zámořské Major League Soccer za Chicago Fire, poslední angažmá v roli hráče bylo u týmu Dallas Burn.

Luboš Kubík navštívil redakci deníku Sport, kde byl uveden do Síně slávy
Video se připravuje ...

Jako trenér vedl polský Sląsk Wrocław, či v Anglii tým Torquay United (Anglie), v obou případech byl ale po několika zápasech odvolán. Vyzkoušel si i práci v roli asistenta trenéra olympijského týmu USA.

Luboš Kubík během online rozhovoru se čtenáři iSport.cz.Foto Pavel Mazáč SPORT

Lákalo by ho po zkušenostech ze zahraničí jednou přijmout trenérskou štaci také v Gambrinus lize? "Jsem rád, že jsem si to mohl zkusit. A proto jsem dospěl k názoru, že už jím být znovu nechci, protože trenér musí řešit i spoustu mimofotbalových problémů a to se mi nelíbí."

V roce 2010 přijal nabídku být asistentem Boba Bradleyho u národního celku USA a byl tak jediným českým účastníkem na MS 2010 v JAR.

V českém fotbale se snažil funkcionářsky prosadit třeba v Hradci Králové, od prosince minulého roku ale působí v pražské Slavii v roli manažera pro sportovní rozvoj.

Luboš Kubík

Jakub, 5. dubna 2013
Kdo podle vás sestoupí v gambrinus lize? :)
Zatím to vypadá na České Budějovice. A o dalším se rozhodne mezi třemi, čtyřmi týmy. Děkuji za všechny otázky. Zdraví vás Luboš Kubík. PS: Přijťe nás všichni slávisti podpořit dnes večer od 20:15 do Edenu! AŤ ŽIJE SLAVIA!
Martin, 5. dubna 2013
Ahoj Luboši, jsem rád,že pracuješ pro Slávku. Dotaz je Slavia potřebuje nutně kreativního záložníka,máš už nějakého vyhlídnutého?
Pracuje se na tom.
Mikee, 5. dubna 2013
Zdravim, jak tipujete večerní zápas a hlavně derby za týden? Hraje se sice na Spartě, ale Slavia bude mít obrovskou podporu v hledišti.
Dnes pevně věřím, že Duklu porazíme a vytvoříme si dobrou pozici pro derby se Spartou a bude mít dobrou atmosféru jako vždycky.
simon, 5. dubna 2013
lubosi sem tva generace tudiz i obdivovatel, dotaz kopal sem v zacich za cechiji karlin a ucastnili jsme se jako deti zimniho turnaje o pohar bohnic pamatujes ho i ty jako malej kluk jestli ne kdo tam kopal sem rocnik 68 diky za odp.
Nepamatuju si, ten pohár jsem nehrál.
mirek, 5. dubna 2013
Zdravím Vás Luboši, ještě aktivně hrajete? Pokud ano kde?
Aktivně už nehraju. Chodím si akorát s kamarády zahrát malou kopanou.
Jakub Řiháček, 5. dubna 2013
Předem zdravím a přeji Vám osobně hodně úspěchů.Jako kovaného Sparťana mne napadla na Vás jen jedna otázka.Myslíte si ,že je v dohledné době možné vytáhnout Slávii zpět na druhé místo (za nás) ?
:-)) Taky mě to napadlo a věřím, že to v brzké době bude.
Jirka, 5. dubna 2013
Ahoj Luboši,co říkáš na to jak šel nahoru fotbal v Pardubicích?
Jsem rád, že se fotbal v Pardubicích dostal zpátky do druhé ligy a fotbal tam šel v poslední době nahoru. Přeju jim, aby se jim v budoucnu dařilo.
Luk11, 5. dubna 2013
Dobrý den, pane Kubík chci se zeptat, proč se vám nepovedli vaše 2 trenérské štace? Má to nějaký vedlejší význam, nebo čemu přikládáte důvod? Děkuji a ať se vám daří ve Slavii a povede se vám objevit nějaké super hráče pro ni... ;-)
Chtěl jsem si zkusit roli trenéra a za dvě šance v zahraničí jsem rád, že jsem si to mohl zkusit. A proto jsem dospěl k názoru, že už jím být znovu nechci, protože trenér musí řešit i spoustu mimofotbalových problémů a to se mi nelíbí.
michal, 5. dubna 2013
dobry den, jak se tesite na zapas slavie s hradcem a komu prejete zachranu v lize?
Těším se na každý zápas i na tento. A přeju záchranu v lize oběma týmům. Snad v den zápasu už budou mít klid obě mužstva.
vojta, 5. dubna 2013
Dobrý den pane Kubíku, chtěl bych poděkovat, že jste se vrátil do Slavie na místo, kde Slavie potřebovala posilu. Samozřejmě tohle místo není jediná, kde Slavia potřebuje posílit. Slavie vlastně potřebuje posílit na každém postu, krom defenzivního záložníka. Jak se k tomuto problému stavíte, v jakém časovém horizontu vidíte, že dojde ke zkvalitnění kádru tak, aby se dostal kvalitou někam na úroveň Sparty.
V rámci našich možností děláme všechno pro to, abychom kádr zkvalitnili a Spartě se co nejrychleji vyrovnali.
Martin Koukol, 5. dubna 2013
Kdo je Váš nejoblíbenější klub a hráč?
Vyloženě oblíbený klub nemám, ale líbí se mi hra Barcelony, Bayernu, Dortmundu a Realu. Snad se setkají v semifinále Champions League. Mám hráče jako jsou Xavi, Iniesta, Messi a další.
Slavia Intellectuals, 5. dubna 2013
Díky Luboši, jsi jeden z mála srdcařů, zůstaň jím i nadále.
Samozřejmě, že jsem rád slávistou. A také jím zůstanu.
Jakub, 5. dubna 2013
Slavia je prakticky zachráněná. Proč tedy nedostávají šanci mladíci typu Hrubého, Hurky a Šimečka, když víme, že Kisel po sezoně končí? Nebylo by lepší si jeho náhradu vychovat, než zase někoho kupovat a mladíky věnovat Peltovi?
Ještě zachránění nejsme. Aby byl klid, ještě musíme několik bodů udělat. Poté určitě mladíci šanci dostanou, ale musí si ji také zasloužit.
Kamil, 5. dubna 2013
Dobrý den, je podle Vás reálný návrat Slavie do evropských pohárů v následujících třech sezonách ?
Myslím, že ano. Všichni, kdo ve Slavii pracují na tom, aby se to stalo co nejdříve.
Dergi, 5. dubna 2013
cO RIKATE NA Martina Fenina?
Pevně věřím, že svoji kvalitu, prokáže pro náš tým. Postupem času ji ukáže na hřišti.
David, 5. dubna 2013
Přeji hezký den a děkuji za radost kterou jste rozdával na hřišti ještě jako hráč Slavie, vždycky jsem se těšil co "Kubík s Knoflíčkem" zase na soupeře vymyslí :-) Nemáte pocit, že Slavia nyný hraje pod svoje možnosti a to nejen výsledkově, ale i předváděnou hrou? Tak špatný mi ten kádr zase nepřijde. Děkuji a mnoho štěstí ve Vaší nové pozici.
Po problematické sezoně, kdy se řešil vlastník klubu, začal klub pracovat na zlepšení kvality práce v klubu. V budoucnu by se to mělo na výsledcích projevit.
pay57, 5. dubna 2013
Lubosi, jak vzpominas na pusobeni v FC Hradec Kralove? Jaky je tvuj nazor, udrzi votroci ligu? Planujes se nekdy vratit do FCHK? Preju hodne stesti a zdravi, pro Hradec jsi toho udelal hodne - diky za to!
Mně se tam líbilo a přeju, aby se Hradec v první lize udržel. Věřím, že to dokážou. Přál bych Hradci nový a hezký stadion.
Honza Soukup, 5. dubna 2013
Dobry den Lubosi,jako Spartan se tesim az zacnete trenovat sesivane a zase budeme mit tradicniho soupere v boji o titul.Necukaji Vam obcas nohy kdyz vidite uroven dnesnich ligovych hracu....?
Cukají mi nohy od chvíle, kdy jsem skončil. Stáří nezastavíte.
Dolejs Jaroslav, 5. dubna 2013
dobry den,pozdravuje vas muj otec kteremu jste privezl z fiorentiny svuj dres, a ja se chci zeptat jestli vas moc mrzi ze jste nemohl hrat Anglickou ligu v dresu Derby County,dekuju a at se dari.
Mrzí mě to. V té době jsem měl velkou chuť si Premier League zahrát. Z nějakých důvodů to nevyšlo. Nedá se nic dělat.
Martin, 5. dubna 2013
Dobrý den, jak vzpomínáte na hráčské působení ve Slavii? Jak se Vám líbí současný herní projev slávistické hry? Doufám, že v nejbližší době dostane v bráně šanci náš druhý gólman, protože někdy trnu, co předvede Čontofalský za kiks :)
Na současném herním projevu slávistické hry je pořád co zlepšovat. Na slávistické působení vzpomínám vždycky rád. Myslím, že Kamil Čontofalský nás v řadě zápasů podržel, nějaké chybě se nevyhne každý brankář.
Honcek, 5. dubna 2013
Dobrý den, je možný, že se v nejbližším přestupním období ve slavi objevi hráči z Jižní Ameriky? děkuji
Neříkám, že ne, ale je to velice problematické s jejich sledováním a jejich finančními požadavky.
Brcko, 5. dubna 2013
Zdravím Luboši chtěl bych se zeptat co si myslíte o projektu československé ligy a co říkáte na úroveň stadionů v ČR. Děkuji
Byl bych rád, abychom se v zájmu zlepšení kvality fotbalu s některými kluby ze Slovenska spojili. Nevím, jak by to šlo technicky, ale kvalitě fotbalu a možná i návštěvnosti by to prospělo. Úroveň stadionu v ČR kromě vyjímek (Hradec Králové, Brno, Ostrava, Dukla) je na docela slušné úrovni. Toto se ale nedá říct o Slovensku.
milan, 5. dubna 2013
Proc padli slibovani sponzori? /Veolia a Amirates/
Nevím, to není otázka pro mě.
Vladimir Raush, 5. dubna 2013
Nemuzu se nezeptat na herni zatizeni rady mladych hracu. Napriklad Hurka a Simecek nehraji ani v acku, ani (skoro) v juniorce. Myslete si, ze vysedavani na lavicce bude pro ne prospesne? Vim, ze sestavu urcuje trener, ale jako clen nejuzsiho vedeni byste mel prosazovat dlouhodobe zajmy klubu. A jeste jedna otazka. Co je s Kolarikem? Posledni zapasy v juniorce nehral...
Souhlasím, že jejich vysedávání na lavičce prospěšné není. Pokud vím, tak někteří hráči měli možnost jít na hostování, aby hráli. Tím, že nemáme béčko jako jiné týmy, nedostanou někteří hráči takovou možnost hrát, jakou by si zasloužili. O problému víme a budeme se snažit ho změnit.
Vladimir Raush, 5. dubna 2013
Pusobil jste jako kouc v Polsku, delal jste asistenta u americkeho narodaku. Zajimalo by vas angazma hlavniho trenera v ceske Gambrinus lize? Kde podle vas se skryvaji nejvetsi rezervy soucastneho slavistickeho fotbalu (rozestaveni, prechod do utoku apod)?
Zatím mě angažmá hlavního trenéra v Gambrinus lize nezajímá. Rezervy současného slávistického fotbalu jsou podobné jako u ostatních týmů. Musí se pracovat na jejich zlepšování stejně jako jinde.
Vladimir Raush, 5. dubna 2013
Muzete rict, angazovani jakych jarnich posil jste se zucastnil osobne a strucne popsat, jak jste se k nim dostal (jmenovite Gecov, Rakovan, Bortel, Skutka)? Vim, ze mate na starosti take posilovani mladeznickych tymu. Uz se podarzilo privest do Slavie perspektivni hrace v techto vekovych kategoriich? Jak je v tomto smyslu ladena vase spoluprace s Danielem Smejkalem, ktery jako vedouci Mladeznickeho centra logicky ma doplnovani kadru na svedomi?
Na angažování jarních posil jsme pracovali společně se sportovním ředitelem Miroslavem Držmíškem a trenérem Petrem Radou. Posilování mládežnického týmu na starosti nemám, to si řeší mládežnický úsek samostatně.
Lubáno, 5. dubna 2013
Dobrý den Luboši, chtěl bych se zeptat, na které zahraniční ligy se bude slávistický skauting zaměřovat (kromě Slovenska :)? Třeba z balkánu? Je pravda, že Slavia testuje také mladíka z nějaké Africké země? Díky a přeji mnoho úspěchů
Ano, jednoho afrického fotbalistu testujeme. Kromě Slovenska se snažíme skautovat i ostatní země v rámci našich možností.
ing. kralik, 5. dubna 2013
Ještě jeden dotaz: Když už jste koupili Rudiho, proč nehraje? Nedává mi to smysl. Na konci sezóny zase zmizí za lepším, takže proč ho nevyužíváte? A jestli na ligu nemá, nebo je raněnej, proč jste ho na tu chvíli kupovali? Abyste ho platili na lavici?
To je otázka spíš pro trenéra. Samozřejmě Rudimu věřím, tak trochu jsem stál za jeho příchodem. Věřím, že v následujících zápasech šanci dostane a pomůže nám.
ing. kralik, 5. dubna 2013
Zdravím. Jaký je váš názor na to, že za slávii nastupuje 6 slováků v základní sestavě a další jsou na lavičce? Vždycky se říkalo, že cizinec musí být lepší než domácí hráč, to bohužel ale o slovácích neplatí. To jsou opravdu o tolik levnější než našinci?
I v Chelsea hraje většina cizinců. V dnešní době nesmíme koukat na to, kdo je domácí a kdo cizí. Vždy nastupuje těch jedenáct nejlepších. Každopádně bychom byli rádi, aby za Slavii nastupovalo co nejvíc odchovanců. Pracujeme na tom.
Filip, 5. dubna 2013
Dobrý den, nejdříve bych vám chtěl poděkovat za práci ve Slavii. Jsem rád, když bývalí hráči i po konci kariéry pracují pro svůj klub. A nyní k mé otázce: Má v současně době Slavia vytipované hráče v zahraničí u nichž je vysoká pravděpodobnost příchodu? Děkuji za odpověď.
Ano, jsme s vedením dohodnutí, které posily je potřeba shánět a pracuje se na tom.
Kutas, 5. dubna 2013
Zdravím, na jaké hráčské trhy se nejvíce orientujete
Můžeme se odsud dívat nejčastěji na východ, nebo jihovýchod. To neznamená, že se občas nespojíme s někým na druhé straně.
Cajzik, 5. dubna 2013
Ahoj Luboši, jsi spokojen se svojí funkcí manažera pro sportovní rozvoj a jak máš vyměřené kompetence. Neláká Tě spíše jiná role v týmu? Trenér apod?. Když jsem u trenéra, myslíš, že trenér Rada dává týmu nějakou herní tvář? Děkuji za odpovědi. At se daří Tobě i Slavii.
Jsem zodpovědný společně se sportovním manažerem za shánění posil pro první mužstvo. Jiná role v týmu mě neláká, tz. ani trenér. Trenér Rada se snaží s týmem udělat maximum. Někdy se to daří, někdy ne. Zatím jsme na jaře prohráli jen v Olomouci. Bodově se dostáváme do klidných pater.
marek, 5. dubna 2013
Ahoj Luboši, jak se ti líbí v tvé nové funkci? Díky za odpověď a ať se daří.
Jo, líbí. Jsem spokojený. Jsem rád, že zase po delší době můžu pracovat pro Slavii.

Luboš Kubík během online rozhovoru se čtenáři iSport.cz.
Luboš Kubík během online rozhovoru se čtenáři iSport.cz.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud