2. května 2013 • 10:50

Problém Slavie není jen v člověku na lavičce, řekl čtenářům Kozel

Autor: rjm, iSport.cz, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE ROZHOVOR | Už čtvrtým rokem působí Luboš Kozel jako trenér v Dukle, se kterou patří mezi nejpříjemnější překvapení ve vrcholící sezoně Gambrinus ligy a s podceňovaným pražským klubem dokonce sahá po účasti v evropských pohárech. Po odvolání Petra Rady se o Kozlovi začalo mluvit jako o hlavním kandidátovi na uvolněný trenérský post ve Slavii. Na toto téma se ho také ptalo suverénně nejvíc čtenářů iSport.cz při on-line rozhovoru.



Kozel přiznal, že loni už kontakt mezi ním a Slavií proběhl, ale vyjednávání ztroskotala na podmínkách, které mu v Edenu předložili. "Věděl jsem, že jsem jedním z kandidátů, ale nabídka roční smlouvy s podmínkou umístění minimálně do pátého místa v lize s opcí neodpovídá podle mě představám o koncepční práci," prozradil čtenářům.

Problémy Slavie nespočívají podle Kozla pouze v osobě trenéra. "Myslím, že problém Slavie není v jednom člověku na trenérské lavičce."

Kozel odpovídal i na další témata.  Jak v Dukle zkrotil útočníka Zbyňka Pospěcha? Koho považuje za nejkvalitnější hráče v lize? Koho favorizuje ve finále Ligy mistrů? Přehled jeho odpovědí si přečtěte ZDE.

Luboš Kozel

Antonín, 2. května 2013
Dobrý den Pane Kozel, Dortmund vs Bayern??
Dnes bych si vsadil na Bayern. Ale tak jednoduché jako s Barcelonou to asi mít nebude. Děkuji za otázky a omlouvám se všem, kterým jsem nestačil odpovědět. Luboš Kozel
Luboš Andrle, 2. května 2013
Dobrý den pane Kozel, chtěl bych se zeptat na dvě věci. První otázkou bych se zeptal, jak vnímáte kvalitu juniorské soutěže, jelikož do A-týmu Dukly se zatím nikdo z juniorky neprosadil. Dále pak, komu přejete úspěch ve finále ligy mistrů? Děkuji a přeji úspěšné zakončení ligy :)
Juniorskou ligu vnímám jako ideální přechod pro hráče z dorosteneckého věku do dospělého fotbalu. V A týmu Dukly už je z juniorky Matěj Hanousek a v létě se na trvalo přeřadí i Michal Jeřábek, u kterých vidíme perspektivu, aby se prosadili do ligového týmu.
jara007 , 2. května 2013
Zdravím, jaká je spolupráce s trenérem Fišarem a Hynkem? Znám je ze Sigmy Olomouc a byli to super trenéři mládeže. Jak to vypadá v Dukle?
V Dukle to vypadá podobně. Oba jsou zapálení fotbaloví maniaci a spolupráce s nimi je výborná.
Jakub, 2. května 2013
Zdravím, Luboši. Kolik času denně tráví profesionální trenér prací?
V průměru tak osm až deset. Ale manželka by řekla určitě víc.
Petr N., 2. května 2013
V Liberci jste působil za pana Škorpila. Známého bonmotistu. Udělal si někdy srandu i na váš účet? Dodnes si vzpomínám jak v médiích "utřel" Zdeňka Zlámala za kiksanec. Nechybí v lize humor pana Škorpila?
Na Liberec i pana Škorpila vzpomínám velmi rád. Byla to pro mne výborná škola. A chtěl bych ho pozdravit a popřát mu záchranu Hradce v lize.
Luděk, 2. května 2013
Dobrý den. Působíte jako trenér, jste spíše klidný nebo emoční? Křičíte někdy o poločase nebo na tréninku? Já na vás emoce moc nevidím. Spíše jste klidnější, ale podle trenérské veličiny Petra Uličného trenér musí s týmem žít. Pokud nekřičí, tak je tam na ho... :sD Jak nahlížíte na tohle vy? Mě také více vtáhne do děje člověk, který více s týmem žije. Je to znamení jak pro hráče, tak pro diváky, že záleží na výsledku a že dotoho dal všechno.
Zeptejte se hráčů, jestli jsem klidný, když se mi něco nelíbí. Ale každopádně trenér potřebuje dělat určitá rozhodnutí a většinou platí, že s klidnou hlavou uděláte méně chyb.
Lojza Pátek, 2. května 2013
Bylo by lepší kdyby 15. tým GL tabulky hrál baráž o záchranu proti 2. týmu z druhé ligy?
Možná ano.
Honza H., 2. května 2013
Dobrý den. Zajímalo by mě, kterou formaci máte nejraději. Je to všemi "oblíbená" 4-5-1? Nebo máte raději hru na více útočníků? Nezdá se vám tenhle trend s jedním útočníkem na hrotu nudný pro oko diváka? Obzvlášť když ho aplikují týmy, které třeba nemají na hrotu zrovna Messiho nebo Van Persieho? Tím narážím na naší ligu..... Děkuji za odpověď a přeji mnoho úspěchů. :)
Preferuji rozestavení 4-3-3 a myslím, že jestli mužstvo hraje ofenzivně nebo ne až tak nezáleží na rozestavení jako na počtu hráčů zapojených do ofenzivní fáze.
Martin, 2. května 2013
Myslis si, ze by vedl Honza Suchoparek Duklu jako hlavni trener, kdyby jsi odesel do Slavie, ci by sel s tebou. Dekuji za odpoved.
To byste se musel zeptat jeho.
pedro, 2. května 2013
Dobrý den, 1)vnímáte zájem slávistických fanoušků o Vaši osobu coby trenéra Slavie? V hlasování na dvou serverech s drtivou převahou vedete a jste na slávistických serverech velmi pozitivně diskutován. A jak vnímáte celkově slávistické fanoušky? 2)Vadí Vám současný majitel Slavie a byla by to případná překážka k tomu, aby jste tu byl? 3)Kdy Vás uvidíme jako trenéra Slavie? 4) Chodíte na zápasy Slavie se podívat? PS: Vykašlete se na Plzeň, jak rychle se objevili, tak rychle zhasnou. Slavia bude věčná!
Cením si toho, že mám u fanoušků podporu. To je tak vše, co k tomu můžu říct.
Jirka, 2. května 2013
Kdyby jste měl z Dukly odejít a vzít si sebou do nového angažmá jednoho hráče, kdo by to byl? Šel by jste trénovat do Sparty?
Do Sparty bych trénovat nešel. Jsou řeky, do kterých se vstupovat nemá.
Petro, 2. května 2013
Dobrý den, děkuji za vše, co jste pro Duklu udělal a děláte a prosím, zůstaňte v ní alespoň tak dlouho jako Ferguson v ManU. Uvidíte, pokud zůstane Dukla na stejné trase, tak i tituly přijdou :-).
Děkuji.
Mara5, 2. května 2013
Dobry den, jak se Vam spolupracuje s Pospechem? je,skutecne tak nezvladatelny, jak o nem koluji famy?
Od chvíle, co Zbyněk přišel (tedy kromě toho, že měl asi sedm kilo nadváhy) jsem s ním neměl jediný disciplinární problém. Pokud by on sám nechtěl a neměl motivaci ukázat, že je kvalitní hráč, žádný trenér by s ním stejně nic neudělal. My jenom hráčům ukážeme cestu.
Petr K., 2. května 2013
Dobrý den! Poslední dobou se hodně často spekuluje o tom, že Vám je Dukla (jejíž jsem dlouholetým fanouškem) příliš "těsná." Což se mi zdá trošku neuctivé, vůči klubu, se kterým jste dosáhl zatím největších úspěchů své kariéry, nemyslíte? Každopádně bych se chtěl zeptat, jak současnou Duklu hodnotíte. Nemám teď na mysli sportovní stránku, ale spíše vedení, realizační tým, zaměstnance klubu, výchovu mládeže apod., prostě klub komplexně. Má Dukla na to, aby se vrátila na dřívější pozice? Přeji mnoho úspěchů, ať už v Dukle nebo kdekoliv jinde. Přeci jen jste pro nás odvedl kus skvělé práce!
Mně Dukla těsná není. Cením si toho, jakou důvěru jsem od Michala Prokeše jako generálního manažera dostal a vím, že mi k tomu současnému stavu výrazně Dukla pomohla. Navíc máme výborný realizační tým, bez kterého bych si to dnes ani neuměl představit. Já proti Dukle nemůžu říct křivé slovo a rozhodně odsud neutíkám.
Michal Petružela, 2. května 2013
Dobrý den Luboši,pamatujete si na váš jediný reprezentační gol?Já ano,byl jsem u toho když jste na Stínadlech dal gol proti Faerským ostrovům,..jak vzpomínáte na vaši pěknou hráčskou kariéru?Co řadíte úplně nejvíc?repre gol,titul nebo něco jiného?Rádi na vás vzpomínáme,i po těch letech máte pořád své fanoušky,děkujeme,.Michal,Ústí n/L
Samozřejmě si to pamatuju, protože to byl můj jediný reprezentační gól. Reprezentace by měla být vrcholem pro každého hráče, mrzí mě, že jsem se nedostal na EURO 1996 kvůli zranění. Stejně velice rád vzpomínám na tažení Pohárem UEFA v roce 1996.
Dušan Halásek, 2. května 2013
Dobrý den, vzal byste si do případného angažmá ve Slavii nějakého hráče Dukly? Jakého? Děkuji za odpověď a přeji Vám mnoho úspěchů.
V Dukle jsou určitě hráči, kteří by se dokázali prosadit i v lepším týmu, než jsme my.
Marek, 2. května 2013
Dobry den, vnimate, ze uz jste dosahl v Dukle maxima a vic uz vzhledem k moznostem klubu nedosáhnete? to neberte jako urazku, naopak smekam nad tim, co s Duklou predvadite. Spis jestli současnost vidite jako strop?
Na boj o titul mužstvo asi nemáme. Ale ten pohár jsme ještě neuhráli... takže uvidíme.
Pavel, 2. května 2013
Kolik procent davate tomu, ze v pristi sezone budete u Dukly?
Hodně.
Jirka, 2. května 2013
Dobrý den, pane trenére, Pavel Vrba se o Vás vyjádřil lichotivě a jako o možné vhodné náhradě při eventuálním ukončení jeho působení v Plzni. Uvažoval byste o takové nabídce ? Kdo myslíte, že bude vítězem Gambrinus ligy ? Jinak oceňuji výsledky Vaší práce a přeji Vám hodně úspěchů.
Dnes bych si asi spíše vsadil na Plzeň, ale myslím, že to bude drama do posledního kola.
Ladislav Nový, 2. května 2013
Dobrý den Luboši, moc rád bych Vás viděl na lavičce sešívaných, s Duklou hrajete pěkný fotbal, takže doufám, že to klapne, ať se daří a od léta chodit do práce v Edenu!!:)
Děkuju.
Steve, 2. května 2013
Zdravím, s Duklou se prezentujete fotbalem na který se dá koukat a problémy s udržením i s tak "průměrným" mančaftem nemáte.Dokázal by ste podobný fotbal praktikovat i se Slavií?? A jaký máte názor na Tribunu Sever?
Nemyslím si, že máme zase tak "průměrný" mančaft, ale je nutné si uvědomit, že to mužstvo se buduje už pět let a tudíž jsou v něm silné automatismy. Proto si myslím, že i kdokoliv jinde, dostane-li prostor na jeden rok, je to z mého pohledu pro trenéra šibeniční termín. A k tribuně Sever: Fandění a chorea výborný!
Jan Šafránek, 2. května 2013
Dobrý den Luboši.Omlouvám se že si dovolují Vám tykat.Vidíme se každý druhý pátek na julisce.Fandím Dukle už 50 let a proto se ptám na rovinu. Příjmete po sezoně nabidku Slavie Praha.Díky za odpověď a přejí hodně štěstí ať už na julisce nebo v Edenu.
Dobrý den, protože žádná nabídka není na stole, myslím, že se můžeme v klidu soustředit na konec ligy.
Michal, 2. května 2013
Zdravim! Chci se zeptat, kdy vam konci smlouva na dukle? Uz ted v lete? Diky.
Smlouva mi končí 31. 12. 2013.
navzdyslavia, 2. května 2013
dobry den. mam dotaz : aby jste prisel trenovat nasi SKS tak jake by vyli Vase podminky : finance nebo vetsi pravomoci u A teamu nebo Vas vlastni vyber hracu,ktere by Vam vedeni koupilo nebo samozrejme viceleta smlouva ? a dalsi otazka : v pripade ze by se kouc Plzne rozhodl jit trenovat nasi reprezentaci a Vy dostal nabidku od Plzne. Byla by ted prioritou SKS nebo Plzen.Myslite si ze nas stavajici kadr ma na to aby vyhral titul a byl kvalitnim souperem v evrope ? Jinak ja osobne bych si Vas pral videt trenovat nasi SKS.Verim ze se dobre rozhodnete a preji Vam mnoho zdravi a trenerskych uspechu.
Obecně - nejde ani o Slavii, ani o Plzeň. Myslím, že prožíváme úspěšné období v Dukle, protože jsem dostal prostor a důvěru na koncepční práci. Navíc je nade mnou člověk, který fotbalu rozumí a nastavil filozofii, která je správná. Nevěřím, že se změní jedna osoba v klubu (ač třeba trenér) a mávnutím kouzelného proutku se vše změní. Proto bych určitě přemýšlel spíše nad nabídkou na dlouhodobou práci. Bohužel si myslím, že Slavia momentálně kádr na boj o titul nemá.
Martin, 2. května 2013
Dobrý den, hrajete výborný fotbal. Čím to, že z hráčů, které před dvěma lety nikdo neznal najednou bojují o Evropu?
Je to odměna za jejich práci, kterou odvádějí.
Pavel, 2. května 2013
Dobrý večer, jakému týmu fandíte ve formuli 1? Odpovězte prosím na tuto otázku.
Žádnému.
Pele25, 2. května 2013
Luboši, pokud dostaneš nabídku od Slavie, vůbec se neboj toho, že by proti tobě šli fanoušci! Jsi úplně jiný případ než předchozí trenéři... Fanoušci tě respektují a všichni si přejeme tvůj návrat domů do Slavie!:)
Děkuju, já vím a vážím si toho. Ale jenom přízeň fanoušků nestačí k tomu, aby se Slavia vrátila tam, kam historicky patří.
valent, 2. května 2013
Dobrý den, přijal by jste nabídku od Plzně, jako asistent trenéra Vrby?
V současné chvíli určitě ne.
gipr+, 2. května 2013
Dobrý den,má otázka se týká toho,že vaše případné odmítnutí postu hlavního trenéra Slavie je nesouhlas se současným vedením klubu,nebo obava,že by jste nezvládl vytvořit takový tým,který by se mohl měřit se špičkou ligy?Děkuji za odpověď a přeji mnoho úspěchů v osobním i profesním životě.
Zatím žádná nabídka nepřišla. Proto jsem nic neodmítl. Každopádně, abych nad tím uvažoval, z mého pohledu je potřeba plno věcí, které můžou trenérovi vytvořit trenérovi podmínky, aby byl úspěšný.
Párys Kryštof, 2. května 2013
Lákala by vás nějaká zahraniční stáž? a máte už nějakou za sebou?
Určitě. Snažíme se vzdělávat a sledovat trendy. Byl jsem v Tottenhamu, Villarealu a i další trenéři v Dukle jezdí, abychom si mohli postřehy předat.
Medik, 2. května 2013
Dobry den. Zajímalo by me zda-lípou si jako trenér vybíráte celý realizační tým včetně masérů a lékařů ... A pokud ano co bych měl udělat pro to abych jako lékař mohl nastoupit u vás u Dukly? Jinak přeji hodne štěstí a třeba i umisteni na pohárovych příčkách.
Zkuste kontaktovat kohokoliv z Dukly, že o tuto práci máte zájem. Momentálně ale u A týmu doktorské zajištění je a jsme s ním spokojeni.
Tomáš, 2. května 2013
Víte o tom, že Vás Pavel Vrba označil jako jeho nástupce v Plzni. A přijal byste takovou nabídku?
Každé takové vyjádření potěší. Žádná taková nabídka ale není, takže není o čem mluvit.
666 omen, 2. května 2013
1.Pokud vám něco brání přijít do Slavie, můžute nám říci co to je? 2.máte v dukle tým bez hvězd je to práce lehčí než s hráči co si na hvězdy hrojou (slavie)?
Baví mě práce s hráči, kteří na sobě chtějí pracovat. Myslím, že v Dukle takoví jsou, ve Slavii se mi někdy zdá, že spíš mluví.
slavista, 2. května 2013
Dobrý den,vím že to každého zajimá,proto se na to ptat nebudu.Ale rád bych kdyby jste do slavie šel,ale pokud nepůjde tak to pochopím,ale budu rád když vás jednou na lavičce slavie uvidím.Ale i tak bych se vás rád zeptal,na jakého trenéra jako hráč nikdy nezapomenete a kdo je váš trenerský vzor?Dík a hodně štěstí
Děkuju. Věřím, že se ve Slavii jednou objevím. Nejvíc mě určitě ovlivnili trenéři Beránek, Cipro a Hřebík.
Fanoušek, 2. května 2013
Dobrý den, 1. Měl by jste zájem trénovat Slavii? Vás by bylo v takovém klubu jako Slavia v poslední době je škoda. Nekonsolidovaná, zmatená a neúspěšná. Podle mě máte na víc. A ne jen zapadnout mezi delší slavistické trenéry. Za to v Dukle se mi Vaše práce velmi líbí. Už 3 seznonu jste v lize a překvapilo mě, že jste neměli ani jednou vážnější záchranářské starosti (a to má letos záchranářské starosti půlka týmů a vy dokonce útočíte na Evropskou ligu. 2. Myslíte si, že se Vám podaří proklouznout na 3. místo (za určitých okolností 4.) a do předkola Evropské ligy? Myslíte si, že by jste byli v Evropě konkurenceschopní? 3. Komu přejete a koho tipujete na vítěze LM a EL? 4. Jak se díváte na to, že Bayern (v letošní sezoně absolutně suverénní) mění trenéra a hlavně proč? Děkuji
Budeme se snažit získat co nejvíc bodů. A pokud to bude stačit na Evropské poháry, tak se jich určitě nezřekneme. Jestli budeme konkurenceschopní ukáží až samotné zápasy, ale o co méně bychom měli být než ti, kteří skončí v lize za námi. Podle semifinále je hlavním favoritem v Lize mistrů Bayern. Trenéra vyměnili ve chvíli, kdy ještě takhle neexcelovali.
Jaroslav Peterka, 2. května 2013
Pane Kozle,kdyby Vám byl nabídnut post trenéra reprezentace, vzal byste to? Rád bych Vás tam viěl.Děkuji za odpověd.
Děkuji, ale nevzal. Myslím si, že trenérem reprezentace by měl být trenér, který se výrazně prosadil v českých i evropských podmínkách.
Zbyněk, 2. května 2013
Dobrý den, je až k neuvěření, jak jste z podceňovaného klubu udělal jednoho z adeptů na poháry . A navíc se pyšníte velmi krásným fotbalem! Je vidět, že svou práci děláte velmi dobře, a proto Vás prosím : Pomožte Slavii zpět na vrchol !! Jste srdcař a věřím, že Vy jste ten vyvolený !! Troufáte si na to ?
Děkuju za důvěru, ale ani já si nemyslím, že jsem kouzelník. Úspěch je podle mne vždy vyústěním kvalitní práce mnoha lidí v klubu.
Kezba, 2. května 2013
Dobrý den Luboši, předně Vám chci pogratulovat k výsledkům v Dukle a chtěl bych se zeptat zda byste měl zájem vést od nové sezony Slavii jako její hlavní trenér nebo si radši počkáte jak se situace vyvine a když bude mít Plzeň zájem po odchodu Pavla Vrby tak půjdete tam? Upřímně ani bych se Vám nedivil kdybyste radši šel do Plzně, přece jen sou někde jinde :) Přeji Vám ať se dál daří minimálně jak doteď :)
Děkuji. Viz. výše.
Lukas, 2. května 2013
Dobrý den, chtel bych se zeptat, zda by jste chtel nejakeho hrace ze Slavie do Dukly - a jaké(ho)? Nejlepsi golman/obrance/zaloznik/utocnik v GL dle Vaseho nazoru je? Dekuji
Určitě by se našli hráči, kteří by v našem mužstvu našli uplatnění. Ve Slavii je plno mladých hráčů, kteří musí hledat šanci jinde. Brankář: Rada. Obránce: Čišovský. Záložník: Darida. Útočník: Lafata.
Rasty, 2. května 2013
jake mate svoje trenerske ambice? Trenovat Real, MU, AC by asi chtel kazdy...ale zajima me kam si myslite, ze by jste to pri priznivych okolnostech mohl dotahnout? Trenovani v Bundeslize? Jak jste jazykove vybaven? Diky
Možná se budete divit, ale žádné takové ambice si nedávám. Považuji trenéřinu za práci jako každou jinou. A tu člověk dělá rád, pokud ji dělá s lidmi, kterým věří a kteří věří jemu. To je možná důležitější než to, kde trenéřinu děláte.
Lukas, 2. května 2013
Dobrý den, jak vnimate zvenci situaci/atmosferu ve Slavii? Zda se Vam "zdrava"? Dekuji
Slavia je velký klub a proto má každoročně velká očekávání a velké cíle, ale myslím si, že pokud tři roky po sobě se pohybují spíš v dolní polovině tabulky, zřejmě to nebude náhoda a jenom chyba trenérů.
brzdojevic, 2. května 2013
Dobrý den, spekulace o Plzni či Slavii jsou jen nesmysl nebo se částečně zakládají na pravdě? Kdyby jste šel někam do nového angažmá, chtěl by jste si sebou vzít i Honzu Suchopárka? Co je pro Vás jako trenéra v současnosti více? Rozjetá Plzeň nebo slávistické srdce? Odpovězte prosím pokud možno bez vykrucování. Díky moc.
Opravdu žádnou nabídku na stole nemám a snažím se soustředit na konec ligy v Dukle, kde máme šanci udělat úspěch, o kterém jsme před sezonou ani nepřemýšleli. Každopádně realizační tým (tedy i Honza Suchopárek) je pro mne základním předpokladem pro úspěch trenérů kdekoliv.
Patrik Heřman, 2. května 2013
Dobrý den, jaká je pravděpodobnost že půjdete trénovat Slávii? Byl bych z toho velice nešťastný :(
Viz. výše.
blues-man, 2. května 2013
Sparta nebo Plzen? Matejovsky nebo Horvath? Praha nebo Ostrava? CSSD nebo TOP09?
Plzeň, Gedeon, Praha, TOP 09.
petrjir, 2. května 2013
Dobrý den, kdyby jste se měl čistě hypoteticky rozhodovat mezi třemi nabídkami, kterou z nich by jste si nejspíše zvolil. Zůstat v Dukle, která by se probojovala do pohárů nebo jít do Plzně, která by hrála o Ligu mistrů nebo jít do Slavie, která by hrála .....? Nebo mně můžete odpovědět jednodušeji. Co je pro Vás v současné chvíli více? Slavia nebo Plzeň?
To jsou pouze hypotetické úvahy. Já jsem v Dukle velmi spokojený a vážím si toho, jaký prostor a důvěru jsem dostal. Díky tomu a kvalitě realizačního týmu si myslím, že jsme úspěšní.
Tomáš Franěk, 2. května 2013
Vážený pane Kozle, zeptám se přímo - je důvodem toho, proč jste loni odmítl Slavii (a asi odmítnete znovu), osoba pana Řebíčka? Či je v tom něco jiného? Jinak respekt za práci, kterou odvádíte v Dukle.
Vloni nějaký kontakt se Slavií proběhl, ale určitě není problém v panu Řebíčkovi, se kterým jsem se v životě nesetkal a ani jsem s ním nemluvil. Věděl jsem, že jsem jedním z kandidátů, ale nabídka roční smlouvy s podmínkou minimálně pátého místa v lize s opcí neodpovídá podle mě představám o koncepční práci.
Johny, 2. května 2013
Dobry den, Slavie Vas potrebuje. Troufl byste si ji vratit tam kam patri? Dekuji
Děkuju za důvěru. Myslím, že problém Slavie není v jednom člověku na trenérské lavičce.
detosilimyl, 2. května 2013
des do slavie kozliku??????????????
Nejdu. Žádnou nabídku jsem nedostal, jsem spokojený a smluvně vázaný v Dukle.
Pavel, 2. května 2013
Moc gratuluji k úspěchům, které jste doposud dosáhl jako trenér Dukly. Máte nějaký trenérský vzor? A jaký vysněný evropský tým byste nejraději vedl?
Děkuji. Trenérský vzor nemám, samozřejmě se snažím sledovat úspěšná mužstva, které určují ráz ve fotbale. Svého času jsem se díval na Chelsea s Mourinhem a v poslední době nás nejvíc inspiroval španělský fotbal a Barcelona. Žádný vysněný tým nemám.

Luboš Kozel v redakci Sportu
Luboš Kozel v redakci Sportu

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud