29. května 2013 • 14:05

Holek už trénuje, chyběl Jarošík a Bednář. Ten se omluvil pro nevolnost

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Fotbalová Sparta otevřela pro média středeční trénink, který již s mírnými omezeními absolvoval také Mario Holek, letenská hvězda úvodu jara. Trénink neabsolvoval dlouhodobě zraněný Tomáš Zápotočný či Jiří Jarošík, který rehabilitoval. Chyběl také útočník Roman Bednář.



Vítězslav Lavička nahlíží do tréninkového plánu.Foto Pavel Mazáč SPORT
Mario Holek v úterý podstoupil sonografii zadního stehenního svalu, který mu umožnil zapojit se do plného tréninku. Ale bude připraven naskočit do zápasu s Duklou? „Je to varianta. Ta riskantnější,“ uvedl trenér Vítězslav Lavička.

Z jeho slov šlo ropoznat, že předělaného stopera spíše pošetří, aby byl stoprocentně připraven pro letní přípravu na novou sezonu. V opačném případě by riskoval zhoršení Holkova zdravotního stavu.

„Nechceme se dostat do situace, že by se Mariovi znovu něco přihodilo a ztratili bychom ho i pro příští ročník. Opatrnější varianta spočívá v tom, že jej zapojíme do plného tréninku postupně. V dnešním tréninku sice již trénoval s týmem, ale v některých hrách byla jeho role trochu omezená,“ vysvětlil Lavička.

Středeční trénink Sparty, který otevřela pro média.
Video se připravuje ...

Středeční trénink neabsolvoval dlouhodobě zraněný Tomáš Zápotočný. Útočník Léonard Kweuke, jenž má nastavený inviduální tréninkový plán, kroužil kolem hřiště. Absentoval také Jiří Jarošík, který regeneroval.

„Jirka má zhmožděné hlezno a teď mu to stéká do oblasti kotníku. Pořád není v situaci, že by šel do plného tréninku a byl popřípadě k dispozici pro zápas,“ podotkl sparťanský kouč.

To útočník Roman Bednář, kterého novináři také marně vyhlíželi, se ráno omluvil trenérům pro nevolnost.

„Roman přišel s lehkým střevním problémem. Zdravotní tým doporučil, aby dnes netrénoval a šel se domů vyléčit. Ale podle slov doktorů by to nemělo být nic vážného. Zítra bude k dispozici do plného tréninku,“ dodal Lavička.

Ondřej Švejdík
Ondřej Švejdík

S ostatními svěřenci byl nesmírně spokojený. Pochvaloval si koncentraci, ale i do určité míry uvolněnou atmosféru a nadšení pro hru.

„Dnes jsme měli podle mého názoru velmi dobrý trénink zaměřený trochu do taktiky. Kluci se navíc nabudili po včerejším dni volna. Zítra nás čeká taktický trénink s představením soupeře Dukly. A v pátek poslední předzápasový trénink,“ zakončil.

Klíčový zápas s Duklou, v němž sparťané musejí bezpodmínečně zvítězit, je na programu v sobotu od 17:00.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud