Jonáš Bartoš
3. srpna 2013 • 20:22

Trenére, já chci hrát taky! Rajtoral zářil a zamotal Vrbovi hlavu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Milan Petržela, nebo František Rajtoral? Plzeňští rychlíci se předhání v tom, kdo svým výkonem víc zaujme trenéra Vrbu. V pohárech dostává přednost navrátilec z Augsburgu, v lize se zase ukazuje František Rajtoral. Proti Baníku Ostrava parádně připravil druhý gól domácího týmu, často se prosazoval v ofenzivě a výrazně přispěl k demolici 4:0.



Pavel Vrba se na startu sezony drží zaběhnutého modelu, kdy elitní jedenáctka bojuje o Ligu mistrů, a další hráči dostávají šanci v lize.

MATCH OVERVIEW LEGACY
3. 8. • 18:00
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
4:0
ONLINE
3. srpna
18:00
FC Baník Ostrava
FC Baník Ostrava
Góly

Domácí: 26. Kovařík, 28. Wágner, 45. Hořava, 56. Ďuriš

Hosté:

Sestavy

Domácí: Kozáčik – Řezník, Hejda, Procházka, Limberský (73. Petržela) – Rajtoral, Darida (78. Horváth), Ďuriš, Hořava, Kovařík – Wágner (64. Tecl)

Hosté: Bárta – Zawada, Frydrych, Vomáčka, Dedić – Lukeš, Droppa, Kukec (67. Holzer), Engelmann (46. Milosavljev) – Fantiš, Rolinc

Náhradníci

Domácí: Bolek, Čišovský, Kolář, Petržela, Hanousek, Horváth, Tecl

Hosté: Pavlenka, Baránek, Stronati, Hable, Milosavljev, Kraut, Holzer

Karty

Domácí: Hejda

Hosté: Vomáčka, Kukec

Rozhodčí

Franěk – Kovařík, Vlasjuk

Stadion

Doosan aréna, Plzeň

Návštěva

11 108 diváků

Proti Baníku Ostrava udělal oproti úternímu předkolu Ligy mistrů s Kalju (4:0) čtyři změny. Na lavici seděli Petržela, Horváth, Čišovský a Kolář, místo nich šli do akce Rajtoral, Hořava, Procházka (v poháru chyběl kvůli karetnímu trestu) a Ďuriš.

V případě mistrovského celku je ale téměř jedno, jaká jedenáctka zrovna stojí na trávníku. Plzeňský kádr má obrovskou sílu, což na vlastní kůži poznal Baník. Západočeský válec zkraje sezony jede a nekompromisně drtí jednoho soupeře za druhým.

Činil se zejména František Rajtoral. Sedmadvacetiletý záložník se na pravém kraji pere o sestavu s Milanem Petrželou. Podle výkonu v duelu s Baníkem se o ni pere opravdu statečně.

Rajtoral výrazně přispěl k důležité druhé trefě Západočechů. Po pravé straně prchl obráncům, zatáhl balon do vápna a přihrávkou pod sebe vybídl ke skórování Wágnera. „Dejte jim bůra,“ znělo poprvé vyprodanou Doosan Arénou.

Blonďatý rychlík se prosazoval i ve zbytku zápasu, pohybem a aktivitou dělal ostravským zadákům obrovské problémy. Mrzet ho může snad šance ze 70. minuty, kdy ve stoprocentní gólovce netrefil ostravskou branku. Spolu s Hořavou, který vstřelil premiérovou branku v plzeňském dresu, ale patřil k nejlepším mužům na trávníku.

Rajtoralovi sice vyšla příprava, v důležitějších bojích v předkolech Ligy mistrů ale zatím dostává přednost Petržela. Moravský expres se totiž též rozjel k výborným představením, v odvetě proti Sarajevu vstřelil vítězný gól na 2:0 (Plzeň nakonec vyhrála 2:1).

V lize si s Rajtoralem role protáčí. Petržela sleduje zápasy z lavičky (proti Baníku střídal v 73. minutě Limberského) a do hry se od první minuty dostává jeho konkurent. Vrba může být velice spokojený, oba mazáci (stejně jako celý tým) hrají ve velké fazoně. Prakticky není žádný rozdíl v tom, kdo z dvojice naskočí od prvních minut.

Ve vražedné smršti zápasů, které Viktorii během srpna čekají, se do hry dál budou dostávat oba dva. Rajtoral představením proti Baníku určitě svému trenérovi zamotal hlavu v tom, koho stavět do klíčových zápasů jako první variantu.

Václav Procházka objímá plzeňského střelce Jana Kovaříka v zápase s Baníkem
Václav Procházka objímá plzeňského střelce Jana Kovaříka v zápase s Baníkem

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud