7. srpna 2013 • 04:59

Vízek se pustil do Lafaty: Lavička ho měl střídat už o poločase!

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Všemi dostupnými prostředky se snaží pražská Sparta vyžehlit nebo alespoň zmírnit vztek fanoušků po šokujícím vyřazení ve druhém předkole Evropské ligy od průměrného švédského Häckenu. V lize se jí to zatím daří, ze třech úvodních zápasů získala maximální počet bodů.



Naposledy se na ně ale pořádně nadřela v Brně, kde vyhrála díky brankám v závěru utkání 3:1. Výkon Letenských však fotbalového internacionála Ladislava Vízka rozhodně nenadchl.

 Nejvíce peprných slov schytal od legendy kapitán David Lafata. „Někteří sparťani byli najednou o padesát procent horší než jindy, takový Lafata snad o devadesát. Ten měl zůstat na lavičce už o poločase,“ nešetří kanonýra Vízek.

MATCH OVERVIEW LEGACY
4. 8. • 19:00
FC Zbrojovka Brno
FC Zbrojovka Brno
1:3
ONLINE
4. srpna
19:00
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
Góly

Domácí: 74. Markovič

Hosté: 39. Kadlec, 86. Hušbauer, 88. Bednář

Sestavy

Domácí: Hladký – Husár, Pernica, Schuster, Janotka – Pašek (70. Škoda), Zavadil, Kaščák, Traoré (80. Hyčka) – Markovič, Kroupa (76. Glaser)

Hosté: Vaclík – Nhamoinesu, Švejdík, Holek, Kadeřábek – Krejčí (83. Bednář), Hušbauer, Vácha, Matějovský (46. Vacek), Kadlec (90. Skalák) – Lafata

Náhradníci

Domácí: Doležal I., Buchta, Hyčka, Avdič, Glaser, Přerovský, Škoda

Hosté: Čech, Zápotočný, Polom, Přikryl, Vacek, Skalák, Bednář

Karty

Domácí: Kaščák, Pašek, Kroupa, Markovič, Zavadil, Husár

Hosté: Vacek

Rozhodčí

Bílek – Jiřík, Peřina

Stadion

Městský fotbalový stadion Srbská


Tím jeho kritika směrem k bývalému jabloneckému útočníkovi nekončí.  „Kdyby v první půli tak strašně neodfláknul ty dvě tutovky, Sparta mohla v klidu vyhrát, mohl to pro ní být snadný zápas,“ říká osmapadesátiletý bývalý reprezentant.

Ale ani ostatní borci z Letné se před sprškou kritiky neschovali. „Bylo vidět, že Lafata, Hušbauer, Kadlec nebo Krejčí  s válečnickým fotbalem soupeře můžou mít hodně velké problémy. Trenér lavička říkal, že tým na bijce z Brna připravoval, ale když to hráč v sobě nemá, tak ho na to nenatrénujete,“ dodává Vízek.


Držitel zlaté olympijské medaile z Moskvy z roku 1980 šije do svěřenců kouče Lavičky i nadále. „Sparta brněnskou řež přežila jen se štěstím. Chvílemi nevěděla, co hrát. Představte si, co by se dělo, kdyby prohrála. Fandové jí vyřazení z evropských pohárů nemůžou odpustit. Musí vyhrávat,“ říká.

"Neumíte si představit, jak se těším na její zápas v Plzni. Už aby to bylo, Viktorka je silnější, než kdy pod Vrbou byla,“ láká fanoušky na šlágr podzimu Vízek. 

DALŠÍ NÁZORY LADISLAVA VÍZKA NA DUEL SPARTY V BRNĚ ČTĚTE VE STŘEDEČNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT.


Václav Kadlec v souboji při zápase s Brnem. Sparta vyhrála 3:1.
Václav Kadlec v souboji při zápase s Brnem. Sparta vyhrála 3:1.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud