11. srpna 2013 • 20:50

TĚSNÁ VÝHRA! Plzeň porazila Znojmo 1:0 a přeskočila Spartu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Viktorie Plzeň porazili ve 4. kole první ligy v Brně nováčka ze Znojma.1:0 a s plným bodovým ziskem se vrátili na první místo v tabulce, kde jsou díky lepšímu skóre před Spartou. O výhře Západočechů rozhodla v 56. minutě branka reprezentačního záložníka Vladimíra Daridy. I když Znojmo po většinu utkání úspěšně vzdorovalo zkušenějšímu protivníkovi, v ofenzívě propadlo. Ve čtyřech kolech zaznamenal ligový nováček pouze jediný gól a na další čeká už 294 minut.



Znojmo celý úvodní poločas úspěšně odolávalo tlaku Plzně, která se musela obejít bez zraněného ofenzivního záložníka Kolář. Naděje Jihomoravanů dlouho držel gólman Hrubý: v šesté minutě stačil vyrazit střelecký pokus Rajtorala a podruhé se znojemský gólman blýskl skvělým zákrokem ve 34. minutě, kdy chytl Horvátovu přesně mířenou ránu z trestného kopu. Viktoria z převahy hrozila po faulech znojemských hráčů akcemi ze standardních situací, v koncovce jí však chyběla přesnost.

Outsideři ze Znojma se mistra nezalekli, jeho snahu však brzdily nepřesnosti v útočné fázi. K zakončení se nedostal ani bývalý reprezentant Heinz, který měl být největší hrozbou pro plzeňského gólmana Kozáčika.

Znojemský brankář Hrubý předvedl parádní zákrok při standardní situaci Pavla Horvátha.
Znojemský brankář Hrubý předvedl parádní zákrok při standardní situaci Pavla Horvátha.

Ve druhém poločase Plzeň ještě zvýšila svůj tlak a ukázala sílu nejlépe útočícího týmu ligy, který ve třech kolech zaznamenal 13 branek a šesti brankami se blýskl i ve středeční odvetě 3. předkola LM proti estonskému Kalju.

Ofenzivu Plzně tradičně dirigoval kapitán Horváth, na zteč se vydávali i všechno obránci. Větší aktivita vynesla Viktorii také vedoucí branku. Po akci z levé strany zůstal po srážce se soupeřem ležet před trestným územím lídr znojemské defenzívy Jonov. Po rychlém brejku a přečíslení protivníka se dostal míč až k volnému Daridovi, který zblízka trefil míč do volné části branky.

Trenér Znojma Kalvoda po inkasované brance se pokusil střídáním zvýšit útočnou aktivitu svého týmu. Ligovou premiéru si ve znojemském týmu připsal také srbský útočník Reljič. Domácí se při marných pokusech dostali k jediné šanci, kdy sedm minut před koncem Nepožitek mířil nepřesně. Plzeň tak bez větších potíží udržela stoprocentní bilanci v nové sezoně.

MATCH OVERVIEW LEGACY
11. 8. • 19:00
1.SC Znojmo
1.SC Znojmo
0:1
ONLINE
11. srpna
19:00
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
Góly

Domácí:

Hosté: 56. Darida

Sestavy

Domácí: Hrubý – Hříbek, Hnaníček, Jonov (C), Mudra – Buchta, Lacko (67. Zeba) – Helísek (82. Vašíček), Nepožitek, Cihlář – Heinz (61. Reljić). Trenér: Leoš Kalvoda.

Hosté: Kozáčik – Řezník, Procházka, Hejda, Limberský – Darida (90. Hanousek), Horváth (C), Hořava – Rajtoral (70. Petržela), Wágner, Ďuriš. Trenér: Pavel Vrba.

Náhradníci

Domácí: Drobisz, Simerský, Tomeček, Okleštěk, Zeba, Vašíček, Reljić

Hosté: Bolek, Čišovský, Hanousek, Petržela, Kovařík, Tecl, Veselinovič

Karty

Domácí: Heinz, Jonov, Nepožitek

Hosté: Rajtoral

Rozhodčí

J. Jech – O. Pelikán, R. Hájek – Kalenda

Stadion

Městský stadion - Srbská, Brno

Návštěva

4680 diváků

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud