16. srpna 2013 • 10:05

Sparta v Plzni = recept na průšvih. O sudích se mluvilo už třikrát za sebou

Autor: kub, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

K velkým zápasům už to zkrátka patří, vždy se po nich řeší i výkony rozhodčích. Utkání Plzeň–Sparta, které bude ozdobou nadcházejícího ligového kola, není výjimkou. Výroky arbitrů se po něm zuřivě rozebíraly už tři roky za sebou. Které verdikty vyvolaly bouřlivou diskusi?



2010/2011 PLZEŇ–SPARTA 1:0 
 HORVÁTHŮV (NE)GÓL
 Pavel Horváth zakroutil z přímého kopu míč přes zeď tak, že se odrazil od břevna do země a pak ven z branky, načež jej dezorientovaný gólman Jaromír Blažek plácnul na roh. Rozhodčí Miroslav Zelinka na pokyn asistenta Ondřeje Pelikána gól uznal, nicméně sparťané dodnes poukazují na to, že žádný záběr zcela nepotvrdil, že by míč překročil brankovou čáru celým objemem.

2011/2012 PLZEŇ–SPARTA 0:2
KUŠNÍROVA KOSA
Dva góly Leonarda Kweukeho – a tvrdá hra na samé hranici pravidel, to byly základy, na nichž vyrostla překvapivá výhra Sparty ve Štruncových sadech. Rozhodčí Tomáš Adámek zápas příliš nekouskoval, což důrazným hostům svědčilo víc než fotbalovějším domácím. Sparťan Ondřej Kušnír měl být za skluz na Václava Pilaře zřejmě vyloučen, viděl však jen žlutou kartu.

2012/2013 PLZEŇ–SPARTA 1:0
MATĚJKOVA SHOW A ZLOSYN LIMBERSKÝ
S trochou nadsázky se dá říct, že sudí Radek Matějek před rokem v Plzni korunoval své životní dílo. Plzeň zvítězila díky gólu z nafilmované penalty Limberským, Spartě naopak arbitr pokutový kop za faul Řezníka na Krejčího upřel. Hosté o přestávce dokonce zvažovali, že do druhé půle na protest proti tendenčně řízenému utkání nenastoupí. Trest na pět utkání byl pro Matějka ještě milosrdný.

Sparta se chystá na Plzeň, kouče Lavičku těší zájem fanoušků
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud