20. srpna 2013 • 13:11

Svlékněte dresy, žádali fanoušci. Na hráče Slavie po debaklu čekali u garáží

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

V minulosti i po porážkách příznivci na severní tribuně v Edenu fotbalistům Slavie děkovali. Při pondělním debaklu s Teplicemi 0:7 jim však došla trpělivost. „Všichni fanoušci po nich chtěli, aby si svlékli dresy a už v nich nenastoupili,“ popisuje lídr slávistického kotle Lukáš Vala známý pod přezdívkou Strašák, jaké vášně vyvolala rekordní ligová porážka v historii klubu. Hráči v červenobílém však odešli ze hřiště oblečení.



Nálada v řadách slávistických fanoušků se propadla do dosud nepoznaných hlubin. „Hoši, děkujem,“ zněl z ochozů ironický pokřik, když Teplice přidávaly v závěru jeden gól za druhým. Po závěrečném hvizdu se fotbalisté Slavie seřadili pod domácím kotlem a poznali na vlastní kůži, jakou ostudu nejstaršímu českému klubu právě způsobili.

Také Lukáše Valu alias Strašáka ovládlo po debaklu s Teplicemi zklamáníFoto Repro TV Nova

Fanoušci žádali v návalu emocí, aby si hráči svlékli dresy. „A už v nich nenastoupili. Bylo to vystoupení absolutně nehodné jména Slavie. Nereagovali na to ale nijak. Nevím, jestli něco takového vůbec vnímali, či to vůbec chtěli slyšet,“ popsal Vala, jak probíhaly první momenty po konci utkání.

Vzduchem létaly kelímky od piva, o komunikaci se pokoušel alespoň brankář Radek Černý. Ale jakákoliv slova byla podle Valy v daný moment zbytečná. „Snažil se něco říct, ale nikdo ho neslyšel a nerozuměl mu. On to rychle vzdal, nemělo to význam.“

Slavia v dohrávce 5. kola Gambrinus liga zaznamenala s Teplicemi nejtěžší porážku historieFoto Pavel Mazáč (Deník Sport)
Další skupina fanoušků pak vyrazila k výjezdu z garáží, kde si chtěla s hráči ještě jednou promluvit.

"Vím o tom, že několik naštvaných fanoušků čekalo u garáží a nechtěli pustit hráče ze šaten. Musela přijet policie a něco se tam řešilo. Nakonec se pod ochranou dostali ven,“ popsal Strašák dohru smutné slávistické noci.

Podle něj může vysoká porážka přinést impuls, který povede ke zlepšení situace ve Slavii. „Někteří lidi byli svým způsobem rádi. Slavia potřebovala nějakou velkou facku. Dnes je to diletantsky vedený klub. Musí následovat kroky, aby se klub změnil.“

Přízrak výprasku od Teplic bude Slavii pronásledovat ještě dlouho.

Zničený Petr Kolařík. Obrana Slavie s Teplicemi naprosto vyhořela
Zničený Petr Kolařík. Obrana Slavie s Teplicemi naprosto vyhořela

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud