22. srpna 2013 • 17:10

Brabec za Brabce. Slavia chce bývalého kapitána, Senica sparťana

Autor: jon, kap, kub, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Není tajemstvím, že Slavia po historickém výprasku s Teplicemi (0:7) shání zkušeného stopera. V zákulisí se začíná spekulovat o hodně překvapivém jménu. Tenhle přestup by totiž znamenal naprostou bombu! Do Slavie by se mohl vrátit bývalý kapitán Erich Brabec který v létě 2009 v klubu náhle skončil a posléze odešel do Sparty. Informaci, se kterou jako první přišel server hattrick.cz, potvrdily i zdroje serveru iSport.cz.



Slavia rozhazuje sítě. V souvislosti s posílením sešívané obrany padlo jméno Tomáše Zápotočného, krizí zmítaný klub se ale údajně zaměřil ještě na jiného ostříleného zadáka. Ze slovenské Senice by mohl přijít Erich Brabec!

Šestatřicetiletý stoper pamatuje z Edenu dva mistrovské tituly, tehdy byl kapitánem a největší osobností týmu. Slavia na něm tehdy stavěla reklamní kampaň, jeho tvář svítila z billboardů po celé republice a byl miláčkem fanoušků.

Erich Brabec na billboardu Slavie. Erich Brabec na billboardu Slavie.Foto Blesk

Pak se ale náhle rozkmotřil s trenérem Jarolímem a v klubu musel skončit. Po roční anabázi v tureckém Ankaragücü pak zamířil do konkurenční Sparty, kde také slavil mistrovský titul. Od roku 2012 působí ve slovenské Senici.

Erich Brabec (vlevo) a Tomáš Řepka se radují z výhry v derbyFoto Michal Beránek (Sport)

V létě 2010 se z Brabcova příchodu na Letnou stala největší přestupová událost léta, to samé může zkušený obránce způsobit o tři roky později.

Server hattrick.cz přinesl zprávu, že Slavia vážně uvažuje o jeho návratu. Tuto informaci potvrdily také zdroje serveru iSport.cz.

Senica iSportu potvrdila, že "komunikace ohledně Brabce proběhla", nicméně podle nich zatím nejde o konkrétní nabídku. Údajně se však už na Brabcův odchod preventivně připravují a na Spartě se vyptávají na jeho mladšího jmenovce Jakuba Brabce.



Slavia se zatím ke konkrétním jménům nechce vyjadřovat. "Každý ví, kde nás tlačí bota. Čekali jsme, že se uzdraví stoper Martin Dobrotka, ale vypadá to, žýe bude mimo ještě několik týdnů. Takže je pravda, že chceme posílit právě tenhle post," řekl deníku Sport sportovní manažer Miroslav Držmíšek.

Sešívaní zkušeného stopera nutně potřebují, klub po výprasku s Teplicemi intenzivně jedná o příchodu posil. Brabec má v Senici smlouvu do léta 2014, nemusel by stát velké peníze. Bude to bývalý kapitán, kdo oživí trápící se celek?  

Erich Brabec, kdysi modla a kapitán Slavie.
Erich Brabec, kdysi modla a kapitán Slavie.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud