31. srpna 2013 • 23:49

Bednář hrál v základu, ale gól nedal. Platný byl, hájil ho kouč

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparťanské eso, útočník Roman Bednář, se v bitvě s Baníkem Ostrava dočkal vysněné základní sestavy. Zatímco v roli střídajícího žolíka pálil do sítě soupeřů, v sobotu večer se na Letné neprosadil. Zápas však odmakal a po utkání zářil. „Bylo to skvělé, po dlouhé době jsem si zahrál v základu,“ culil se po utkání jako sluníčko.



Dlouho to v sezoně bylo jako přes kopírák. Holohlavý střelec v základní sestavě chyběl. Když se pak letenský tým trápil, poslal ho kouč Lavička na plac jako žolíka a Bednář rozpoutal střelecké manévry. Publikum šílelo nadšením.

MATCH OVERVIEW LEGACY
31. 8. • 20:15
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
4:1
ONLINE
31. srpna
20:15
FC Baník Ostrava
FC Baník Ostrava
Góly

Domácí: 37. Hušbauer, 64. Nhamoinesu, 66. Hušbauer, 90. Konaté

Hosté: 26. Nhamoinesu (vl.)

Sestavy

Domácí: Vaclík – Kadeřábek, Brabec, Holek, Nhamoinesu – Dočkal (87. Přikryl), Hušbauer, Vácha, Krejčí (75. Konaté) – Lafata (C), Bednář (80. Vacek)

Hosté: Bárta – Zawada, Baránek, Frydrych, Dedić – Lukeš (C), Droppa, Petrus (73. Foltýn), Holzer (45. Engelmann) – Fantiš, Rolinc (89. Kraut)

Náhradníci

Domácí: Čech, Pauschek, Zápotočný, Přikryl, Vacek, Konaté, Mareček

Hosté: Pavlenka, Vomáčka, Hable, Milosavljev, Kraut, Foltýn, Engelmann

Karty

Hosté: Droppa, Lukeš

Rozhodčí

Zelinka – Wilczek, Pelikán

Stadion

Generali Arena

Návštěva

9 855 diváků

Tenhle model fungoval na Letné do soboty, kdy dostal šanci na hrotu sparťanské sestavy od první minuty. A i přes snahu gól nedal.

„Baník pak dal gól z jediné akce, co vlastně měli. Ale my jsme celou dobu hráli, valili jsme a měli jsme smůlu, kdy mě třeba Lafi (Lafata – pozn. Autora) nastřelil, nebo se srazil s Krejdou (Krejčím). Byla jen otázka času, kdy to otočíme,“ věřil svému týmu Bednář.

Do přestávky Sparta vyrovnala a po přestávce smetla soupeře. „Měli jsme spoustu šancí. Samozřejmě nám dvěma góly pomohl Pepa Hušbauer. Ten je pro nás teď hodně potřebný,“ pochválil spoluhráče v rozhovoru po utkání.

A co na to říkal sparťanský kouč Vítězslav Lavička? Vrátí se pro příští utkání k modelu s Bednářem mezi náhradníky, nebo ho pošle na plac opět od začátku?

„Roman pracoval tvrdě a zodpovědně ve prospěch týmu. Gól sice nedal, ale platný byl. Určitě nám pomohl,“ neprozradil své úmysly kouč letenského celku.

Sparťan Tiemoko Konaté se běžel po gólu do sítě Ostravy podělit o radost s lavičkou náhradníků.
Sparťan Tiemoko Konaté se běžel po gólu do sítě Ostravy podělit o radost s lavičkou náhradníků.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud