3. září 2013 • 10:32

Další posila! Plzeň ulovila Hubníka, může ho využít pro Ligu mistrů

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejen ve světě se s uzávěrkou fotbalových přestupů dramaticky finišovalo. Plzeň stihla v pondělí dotáhnout přestup Martina Pospíšila, a jak oznámila v úterý dopoledne, tak i Romana Hubníka z berlínské Herthy. Obě nové posily tak můžou naskočit za Viktorii i v Lize mistrů.



Plzeň se v milionářské soutěži chystá na souboje s hvězdnými soupeři, Bayernem Mnichov, Manchesterem City a CSKA Moskva. Jenže před koučem Vrbou vyvstal nepříjemný problém - zranění klíčového stopera Mariána Čišovského, nejlepšího střelce týmu v předkolech LM.

Viktoria tak na poslední chvíli ulovila zkušeného Hubníka, který ale za Herthu v dosavadním průběhu bundesligy neodehrál ani minutu. V Plzni podepsal roční smlouvu.

"V tuto chvíli máme na marodce dva obránce ze základní sestavy, především u Mariána Čišovského je doba rekonvalescence u svalového zranění neznámá. Vzhledem k nabitému programu následujících dnů a týdnů jsme se tak rozhodli vyztužit střed obrany zkušeným obráncem, který se ihned může zapojit do zápasového rytmu," uvedl příchodu devětadvacetiletého obránce generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

"Roman prožil v Berlíně nádherné roky a ještě před pár dny by ho zřejmě ani nenapadlo klub opustit, nicméně na možnost zahrát si Ligu mistrů reagoval velmi pozitivně a těší se už na nové spoluhráče ve Viktorii Plzeň," tlumočil Hubníkovy pocity Viktor Kolář, spolumajitel společnosti SPORT INVEST Group, která hráče zastupuje.

"Německo jsme si i s rodinou zamilovali, nicméně sportovní výzva v podobě zápasů Ligy mistrů i bojů o český titul byla velmi silná. Je mi jasné, že v konkurenci tři velmi kvalitních stoperů Viktorie budu muset o šanci zabojovat, chci však především pomoct klubu," prohlásil pak sám hráč, který se prý do Čech těší.

Roman Hubník před Brandeburskou bránou. V Berlíně je jako doma
Roman Hubník před Brandeburskou bránou. V Berlíně je jako doma

"Díky reprezentační přestávce dostanu o něco delší šanci na aklimatizaci, věřím, že do týmu zapadnu bleskově. Na návrat do Čech se moc těším," dodal Roman Hubník.

Devětadvacetiletý obránce začal hrát ligu v Olomouci, v roce 2007 odešel za 100 milionů korun do FK Moskva. Od dva roky později se vrací do Česka v dresu Sparty, po roce ale odchází do Berlína. S Herthou pak dvakrát spadl i postoupil z a do bundesligy.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud