Jan Podroužek
1. října 2013 • 04:00

Zářez? Pomoc Plzni? Sudí se prý dohodl s hráči, kdy odpíská konec

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když ne úmysl, tak to byla největší bota rozhodčích v probíhající sezoně. Zbyněk Proske zastavil v páteční předehrávce za stavu 1:1 před koncem poločasu brejk jihlavského Harise Harby, který by běžel na branku zcela sám, a „zachránil“ Plzeň. Jestli jedenatřicetiletý sudí z Opavska fouknul v čase 44:57 schválně, nebo ne, těžko soudit. „Je to vyzrálý, pohodový kluk,“ shodují se jeho kolegové z Komise rozhodčích OFS Opava.



Má inženýrský titul, vystudoval stavebnictví. Působí jako člen Komise rozhodčích v Okresním fotbalovém svazu Opava, kde taky bydlí. „Je tady suverénně nejlepší rozhodčí, dělá nám i pravidlového experta,“ tvrdí o něm kolega Tomáš Migota.

V zákulisí se ale taky mluví o tom, že Proske udržuje vztah se sekretářkou Komise rozhodčích FAČR Adrianou Šecovou...

Proske rozhoduje jedenáct let. Během té doby se vytáhnul až mezi českou elitu, do které byl poprvé delegován před sezonou 2011/2012. „Pískal jsem s ním skoro deset let, vím, co je Zbyněk zač. Je normální, že se někdo zmýlí, ale rozhodně bych u něj nehledal žádný úmysl,“ říká Jiří Šalata, předseda komise rozhodčích na Opavsku.

Právě se Šalatou se prý Proske v sobotu bavil o svém pátečním výkonu v Jihlavě.

„Řekl mi, že byl s hráči dohodnutý, že ihned po rohovém kopu foukne konec poločasu. Ano, jak akce Jihlavy pokračovala, byl konec první půle od Zbyňka netaktický, byla to chyba, ale u něj bych nehledal žádný úmysl,“ tvrdí dál Šalata.

Proske má za sebou v kariéře jedno zastavení činnosti. Na podzim 2012 v zápase Dukla–Jihlava odvolal na popud asistenta penaltu pro domácí, dostal distanc na dva zápasy.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud