Richard Šíma
25. listopadu 2013 • 22:15

Vyloučení? Školácká chyba, kál se teplický obránce Krob

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ačkoliv patřil k těm aktivnějším hráčům svého týmu, byl to paradoxně právě levý bek Jan Krob, kdo učinil ofenzivnímu snažení Teplic v utkání v Ostravě přítrž. Nechal se totiž v 68. minutě po druhé žluté kartě vyloučit. Jeho tým byl nucen upustit od nátlakové hry, jíž se na Bazalech do té doby prezentoval, a soustředit se na bránění. Teplice v Ostravě plichtu 0:0 uhájily, myslely však na víc…



MATCH OVERVIEW LEGACY
25. 11. • 18:00
FC Baník Ostrava
FC Baník Ostrava
0:0
ONLINE
25. listopadu
18:00
FK Teplice
FK Teplice
Sestavy

Domácí: Pavlenka – Zawada, Baránek, Frydrych (C), Vengřinek – Droppa, Hable, Kukec (87. Kraut), Engelmann (66. Staško), Holzer (79. Lukeš) – Fantiš.

Hosté: Slavík – Matula (C), Jablonský, Klein, Krob – Nivaldo, Ljevakovič, Vachoušek (64. Jindráček), Táborský, Litsingi (90+2. Krátký) – Salami (88. Hošek).

Náhradníci

Domácí: Vomáčka, Lukeš, Šichor, Staško, Foltýn, Kraut, Macej

Hosté: Lukáč, Krátký, Hošek, Čajič, Jindráček

Karty

Hosté: Matula, Krob, Krob (č), Jablonský

Rozhodčí

L. Kovařík – K. Mencl, O. Pelikán

Stadion

Stadion Bazaly

Návštěva

2015 diváků

„Bylo to ode mě naivní, jak jsem do toho souboje šel,“ komentoval Krob jeden z klíčových momentů zápasu. V 68. minutě se pokusil zastavit dobře rozjetou akci Baníku. Na ostravského útočníka Staška v té chvíli rychlostně nestačil, šel do skluzu a sundal ho k zemi. Musel vědět, že přijde druhá žlutá. Ani proti ní neprotestoval.

„Myslel jsem si, že trefím balon. Špatně jsem to odhadl a byla to ode mě školácká chyba,“ kál se Krob po zápase.

Věděl také, že jeho vyloučení výrazně zkomplikovalo Teplicím cestu za vítězstvím, na které před utkáním v Ostravě určitě pomýšlely.

„Ovlivnil jsem to, to je jasné. I když jsem věřil, že nějaký protiútok můžeme i v deseti dotáhnout do gólu, už jsme se nemohli tak tlačit dopředu, jako když jsme hráli v plném počtu,“ řekl teplický bek.

Trenér Zdeněk Ščasný s ohledem na to, že jeho tým dohrával v Ostravě o deseti, získaný bod bral.

„Ale nemohu se zbavit dojmu, že jsme měli v Ostravě ukázat víc. Chyběl nám pohyb, kombinace, prostě jsme nehráli to, co jsme hrát chtěli. Nemůžeme mít sice v každém utkání sedm osm šancí, ale postrádal jsem větší hlad po vítězství. Od Krobova vyloučení už jsme hráli jen na brejky. Mohli jsme některé z nich dotáhnout, ale na mé gusto bylo těch šancí oboustranně málo, bylo v tom i málo fotbalu, byť tomu přispělo i počasí, ve kterém se hrálo,“ uzavřel své hodnocení Ščasný.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud