2. prosince 2013 • 21:01

Sudí zrušil penaltu proti Slavii. Udělal jsem chybu, vysvětlil Liberci

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nechybělo mnoho a fotbalisté Slavie přišli o důležitou výhru 2:1 nad Libercem. Ve druhém poločase nejdřív proti Severočechům dokonali obrat, jenže pak rozhodčí Jan Jílek nařídil v 72. minutě pokutový kop, z něhož mohli hosté vyrovnat. Sudí se však záhy opravil a penaltu po konzultaci s asistentem odvolal. Jak ukázaly televizní záběry, napravil svůj verdikt správně.



Nejdřív se divili hráči Slavie, když sudí Jílek po skluzu obránce Milana Škody před libereckým útočníkem Michaelem Rabušicem ukázal na puntík v pokutovém území. A zlobili se správně. Na opakovaných záběrech bylo prokazatelně vidět, že Škoda nejdřív zasáhnul balon.

MATCH OVERVIEW LEGACY
2. 12. • 18:00
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha
2:1
ONLINE
2. prosince
18:00
FC Slovan Liberec
FC Slovan Liberec
Góly

Domácí: 25. Juhar, 63. Juhar

Hosté: 9. Rabušic

Sestavy

Domácí: Rakovan – Neves, Škoda, Dobrotka, Dostál – Petrák, Lička (68. Gecov), Zmrhal, Kisel (C) (86. Prošek), Nitrianský (42. Koreš) – Juhar.

Hosté: Kovář – Fleišman, Karišik, Kováč (C), Coufal (77. Kušnír) – Rybalka (80. Pimpara), Pavelka, Frýdek, Sackey (69. Kolár), Šural – Rabušic.

Náhradníci

Domácí: Černý, Kolařík, Čonka, Prošek, Gecov, Koreš, Škutka

Hosté: Hroššo, Kušnír, Pimpara, Hušek, Kalitvincev, Kolár, Douglas

Karty

Hosté: Rybalka, Šural

Rozhodčí

Jílek – Filípek, Vlasjuk

Stadion

Pár vteřin to trvalo a pak se opravil. Jílkovi hlásil do sluchátka asistent Filípek, jak se situace odehrála podle jeho mínění. A Jílek ukázal, že místo penalty bude Liberec pouze vhazovat aut. Tím zase vyvolal protesty na liberecké straně. „Nechápal jsem to,“ přiznal trenér Liberce Jaroslav Šilhavý.

(Ne)penaltová situace v utkání Slavie s Libercem. Sudí pokutový kop nařídil, poté však správně odvolal (Ne)penaltová situace v utkání Slavie s Libercem. Sudí pokutový kop nařídil, poté však správně odvolalFoto repro ČT sport

Po zápase za Jílkem osobně zašel a ten mu vysvětlil, proč se rozhodl penaltu odvolat. „Řekl mi, že to byla jeho chyba,“ popsal Šilhavý komunikaci s rozhodčím. Zvratu se divil také Rabušic: „Penalta to asi nebyla, ale tak ji neměl pískat, když na celou situaci pořádně neviděl.“

Na poškození vlastního týmu si nestěžoval ani liberecký kapitán Radoslav Kováč. „Je to zbytečné, prohráli jsme a už je to jedno. Byl to první balon a potom nohy – asi to tak bylo, tak mi to vysvětlil.“

(Ne)penaltová situace v utkání Slavie s Libercem. Sudí pokutový kop nařídil, poté však správně odvolal (Ne)penaltová situace v utkání Slavie s Libercem. Sudí pokutový kop nařídil, poté však správně odvolalFoto repro ČT sport

V první chvíli to vypadalo, že Slavia bude mít smůlu podobně jako při derby se Spartou. I tam došlo k podobnému momentu ve druhé půli, kdy se po vypíchnutém míči od Marcela Gecova při souboji s Kamilem Vackem pískal přímý kop. A sparťan Lukáš Vácha z něj vstřelil vítězný gól.

Hned čtyři minuty po incidentu v Edenu došlo ke sporné situaci na opačné straně. V tomto případě padl na trávník Štěpán Koreš po souboji s libereckým Fleišmanem. Ani tentokrát na penaltu v Edenu nedošlo. Jílek ji tentokrát vůbec nenařídil.

Souboj dvou bojovníků. Isaaca Sackeyho (vlevo) z Liberce a Karola Kisela ze Slavie
Souboj dvou bojovníků. Isaaca Sackeyho (vlevo) z Liberce a Karola Kisela ze Slavie

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud