18. prosince 2013 • 04:50

Nové koště v Plzni zafunguje. Uhrin se Spartou zamete, věští Vízek

Autor: iSport.cz, bk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Dallas - Vegas 2:1. Faksa rozhodl o postupu
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tuhle ztrátu dožene! Ladislav Vízek věří, že Dušan Uhrin mladší Plzeň neoslabí, spíš naopak. Západočeši podle něj v lize zaberou a pětibodové manko na vedoucí Spartu stáhnou. "Vletí do toho po hlavě," píše fotbalový internacionál ve svém pravidelném komentáři pro středeční deník Sport.



Podzim v Gambrinus lize zakončila jako suverénní lídr pražská Sparta, která bude jasným aspirantem na titul. Podole mnohých už letenský soubor může z trůnu sesadit jediný tým - obhájce z Plzně, který do druhé poloviny sezony půjde pod novým trenérem, Dušanem Uhrinem mladším.


"Tenhle trenérský přestup z Gruzie dodá lize náboj a Sparta z toho může mít zamotanou hlavu. Pětibodový náskok v čele tabulky nic neznamená a mám pocit, že nový koště ve Štruncových sadech ho může brzo smést z povrchu zemskýho," myslí si Ladislav Vízek.

Vízek je přesvědčený o tom, že změna kouče mistrovský celek může nakopnout. "Prohlásil, že chce vyhrát český titul a s Plzní na to má mužstvo. Vletí do toho po hlavě, vždyť Plzeň přebírá s pětibodovým mankem na Spartu, takže pokud by nakonec uspěl, ten titul by byl jen a jen jeho. Ne Vrby. Sakra, tohle je přece pořádná motivace," píše fotbalový internacionál.

Plzeň má nového kouče. Kdybych se bál sem jít, tak nepřijdu, říká Uhrin
Video se připravuje ...

Podle Vízka nebude mít Uhrin problém ani s Pavlem Horváthem, osmatřicetiletým kapitánem a lídrem týmu. "Rozjely se vášnivý debaty o tom, co udělá s Horváthem. A co by s ním jako měl dělat?! Sednou si, dají hlavy dohromady, aby vymysleli, jak předehnat Spartu," připomíná možná klíčový zápas jara, který je v plánu už ve třetím jarním kole.

Neočekává ani další velké změny v druhém týmu české ligy. "Mančaft je srovnanej, všichni vědí, kdo je v základu a kdo na lavičce. Takže Uhrin by byl hloupej, kdyby do toho říznul. Je mi jasný, že Vrbu kopírovat nebude, má svoji filozofii a svoji hlavu, ale žádnou revoluci nečekejme. Proč měnit něco, co funguje!?" uzavírá Vízek.

Titulní strana deníku SportFoto Sport



Celý komentář Ladislava Vízka čtěte ve středečním Sportu

Dušan Uhrin je novým trenérem fotbalistů Plzně
Dušan Uhrin je novým trenérem fotbalistů Plzně


Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud