15. ledna 2014 • 14:13

Čtenářům odpovídal Mario Holek: Ve Spartě chci titul a hrát Ligu mistrů

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

CHAT | Fotbalisté Sparty se od neděle nacházejí na kondičním soustředění v jihočeské Třeboni, odkud odpovídal čtenářům iSport.cz v ONLINE rozhovoru obránce a jedna z opor vedoucího týmu Gambrinus ligy Mario Holek.



Foto 
Kouč Vítězslav Lavička vzal na soustředění celkem 26 hráčů do pole plus dva brankáře. V Třeboni budou sparťané do soboty, pak se přesunout zpátky do Prahy.

Co všechno chtějí v lázeňském prostředí stihnout? Jak se připravují na těžké jarní boje v Gambrinus lize, kterou chtějí po třech neúspěšných pokusech ovládnout? Nejen to Holek prozradil čtenářům.

Mario Holek

Šisér, 15. ledna 2014
Když přišel před rokem do Sparty Lukáš Vácha, bylo Vám jasné, že už si defenzivního záložníka nezahrajete a budete muset bojovat o místo stopera?
S příchodem Lukáše Váchy jsem cítil tlak na svoji pozici a byl jsem odhodlán ji vybojovat zpět. Ale shodou okolností byl Jirka Jarošík v té době zraněný a trenéři se rozhodli pro mě jako alternativu. Od té doby hraji stopera.
Jackie, 15. ledna 2014
Zdravím, jakou máte na soustředění zábavu mimo fotbal? Hrajete například na playstationu (FIFU nebo PES)? A jestli ano komu se nejvíc daří? Děkuji.
Hrajeme na PS4 Fifu, hodně s Lukášem Váchou, Romanem Bednářem. A nejvíc se daří mně, můžete se zeptat Romana Bednáře osobně. Nejčastěji hraji za Dortmund. Děkuji za otázky a držte nám palce. Mario
Patrik, 15. ledna 2014
Myslíš, že se ostravský Baník v soutěži zachrání? Jak se Vám hraje na Bazalech? Jak si vysvětluješ svůj progres, který si během roku 2013 udělal, co za tím stálo?
Byla by škoda přijít o tradiční zápas mezi Spartou a Baníkem. Za progresem možná stojí přesun na pozici stopera a poctivá práce.
Wordys, 15. ledna 2014
Ahoj chtěl bych se zeptat jakej je rozdíl mezi Spartou a Dněpropetrovskem...Díky za odpověd
Je tam hodně zahraničních hráčů, to je asi ten největší rozdíl. Možná to zázemí.
sparťan, 15. ledna 2014
Mario gratulace bude to kluk nebo holka?
Bude to kluk. Děkuji.
SuperMario25, 15. ledna 2014
Mario, co ten twitter, pořád si s tím netykáš?
Zatím nevím, ještě jsem se k tomu nedostal.
Filip K., 15. ledna 2014
Jaký je to pocit znát se s takovými osobnostmi jako je Vítězslav Lavička,David Lafata,Pepa Hušbauer a i mezi ne patřit ? :-) a jinak přeji úspěšný zbytek sezóny a případný postup do ligy mistrů :-)
To vám je taková nádhera :-)
Petr88, 15. ledna 2014
Ahoj Mario, Nejprv gratulace k výborným podzimním výkonů. Chtěl bych se zeptat, zda se ti rýsuje nějaké další zahraniční angažmá? Jakou zahraniční ligu by sis rád zahrál? Co ty a reprezentace, myslíš že máš šanci?
O ničem nevím a neřeším to. Kdybych si mohl vybrat, tak bych si chtěl zahrát německou ligu.
honza, 15. ledna 2014
Zdar Mario,kdo je v tymu nejvetsi srandista a s kym se nejvic bavis?
Srandistů je tady víc, např. Marek Matějovský, Ondra Švejdík, Marek Čech a David Lafata.
Honza, 15. ledna 2014
Zdravím Mario:) Chtěl bych se tě zeptat, jak regeneruješ před a po tréninku, jestli chodíš posilovat, a na co se zaměřuješ?) Máš nějaký speciální jídelníček a co nejčastěji piješ?)A nakonec, děláš nějaké individuální cvičení na tréninku? Děkuji a hodně štěstí!
Na regeneraci je důležitý spánek, po tréninku pravidelně chodím do sauny a ledové vody. Speciální jídelníček nemám, nejčastěji piji neperlivou vodu. Za dobu, co hraji fotbal, tak už vím, co jíst a co mi vyhovuje.
malis, 15. ledna 2014
Ahoj Mario, po presunu na post stopera si az neuveritelne pookřal a strasne se ti zvedlo herni sebevedomi jaktoze to na defenzivnim stitu nebylo tak dobre jak na stoperu když si defakto celou dobu stredaka hral ? zajima me to sem taky fotbalista diky
Těžko říct, možná jsem celou dobu hrál post, který mi tak úplně nemusel sedět. Na stoperu je to pro mě pravděpodobně ideálnější.
Ďurčák, 15. ledna 2014
Myslíte si ,že má Slavie s těmito novými hráči šanci na dobré umístění v tabulce?
Slavii nijak neřešíme. Doufám, že obměnou kádru se vyšplhají do pozic, kde nebudou hrát o záchranu. Byla by škoda přijít o derby. Ale věřím, že i nadále budou v příštích sezonách za Spartou.
Lucie :), 15. ledna 2014
Cau Máro za podzim máte palec hore ale musíte ještě zabrat :) jinak jak se těšíte zase na zápasy a oslavy titulu ? jako fanoušci se těšíme :) nevynechám žadný domací zapas a nektere vyjezdy :)
Na zápasy se těšíme určitě. Doufám, že navážeme na výsledky z podzimní části a třešničkou na dortu budou oslavy titulu.
Jakub, 15. ledna 2014
Ahoj SUPERMÁRIO, jakožto sparťasnký fanda zdravím tebe i celou Spartu do Třeboně. Rád bych se zeptal, jak ty si zvykáš na pozici lídra obrany. Přece jen bys ty měl být ten, kdo ji řídí. Doufám, že neusnete na vavřínech a společně s námi fanoušky oslavíte po 30. kole titul a postup do LM. Hlavně, ať se daří a bez zranění. Měj se, fanoušek ACS!
Díky, taky doufám, že oslavíme titul. Co se týče lídra obrany, toho se nebojím. Myslím si, že s kolegy z obrany to zvládneme.
lukin, 15. ledna 2014
cau hrajes ve vojnem čase s klukama fifu ?? a kdo je ve fife nejlepší ??
Ano, hraji ve volném čase Fifu. Na soustředění hrajeme pravidelně. A nejlepší jsem já.
lukin , 15. ledna 2014
čau mario jaky byl jako hrač tomáš ujfalusi ???
Dřív jsem ho neznal, ale musím říct, že to je velká osobnost v kabině i na tréninku. Šel příkladem.
TakeAcs, 15. ledna 2014
Čau Mario, Chci ti říct, že tě považuji za nejlepšího stopera v lize.. A myslíš že by jsi se pod Vrbou mohl vrátit do repre? Doufám že bude titul a Liga Mistrů držte se kluci! ACS!!!
Neřeším, jestli mám větší šanci. Soustředím se na Spartu.
Ted, 15. ledna 2014
Proč máte dobrý výsledky v poslední době a zároveň z vašeho fotbalu bolí oči?. Chybí vám taková lehkost!
Neřekl bych, že by z našeho fotbalu bolely oči. Některé zápasy jsme třeba otočili, byla vidět naše vnitřní síla týmu. I za nepříznivého stavu se nepoložíme a chceme jeden vedle druhého výsledek zvrátit a udělat všechno pro to, abychom vyhráli.
Marek , 15. ledna 2014
Hoj mam takovej dotaz sice se to netýká Sparty nebo tak ale mam dotaz mam nastoupit do nového klubu a nikoho tam neznam a newim co bych měl o tech hraču očekavat celek se jich bojim jestli bys mi mohl nak poradit a jinak hodně štěstí ve Spartě :)
Měl by sis to srovnat v hlavě. Tak, abys neřešil svoje spoluhráče, které neznáš, ale aby ses soustředil na sebe a svůj výkon. Neřeš to, co neovlivníš.
misak, 15. ledna 2014
Ahoj SuperMario, jsem moc rad, ze ses pomalu stal oblibencem mnoha fanousku i pres tezkej zacatek. Jak tu promenu vidis Ty? A uz sis jako Brnan zbykl ve Sparte? Moc Ti fandim a preju zdravi a uspechy!!
Vím, že ze začátku jsem nebyl zrovna oblíbený a jsem rád, že se to trošku změnilo k lepšímu. Zvykl jsem si velmi dobře.
David Trojan, 15. ledna 2014
Ahoj Mário! Zaprvé bych ti chtěl říci, že jsi můj nejoblíbenějším hráčem Sparty, a to díky svým výkonům na hřišti, kde dlouhodobě předvádíš, že jsi v současnosti nejlepší stoper Gambrinus Ligy, a také díky tvému vystupování na veřejnosti, kde působíš velmi skromně a inteligentně! :) Mám dres, samozřejmě s číslem 25 a jménem Holek na zádech! Dále mám na Tebe několik dotazů. :) 1) Máš nějaké nabídky ze zahraničí, pokud ano, přemýšlím nad odchodem ze Sparty, nebo si za nás chceš zahrát LM? :) 2) S jakým spoluhráčem z kabiny si nejvíce rozumíš? 3) Od čeho vznikla přezdívka "Bombarďák"? Častokrát ji slyším v oficiálních videích z kabiny, a nemohu to nějak pochopit :)Díky za namáhavé odpovědi a přeji mnoho osobních úspěchu, ten první soutěžní gól za Spartičku, a také titul! Měj se, SuperMario! :)
1) Chci si zahrát LM, 2) Asi s mým parťákem z pokoje Davidem Lafatou, 3) To je od Tomáše Vaclíka, který tak nazývá skoro všechny. Takže když se s Tomášem vidíme, tak se zdravím bombarďáci.
Tulo1, 15. ledna 2014
JAkej byl prechod ze zalohy na stoperskou pozici dik ?
Myslím si, že to nebylo tak náročné. Ze začátku jsem si musel zvyknout na jiné pohyby a na to, že za mnou už je jenom brankář. Už v dorostu jsem odehrál pár zápasů na tomto postu, stejně tak na Ukrajině.
marek, 15. ledna 2014
Ahoj Mario,chtěl bych se tě zeptat jestli muzete( profesionalni sportovci) jíst normálně všechno tj.hranolky,langoše,klobásy atd. a ještě se tě chcu zeptat měl si na štědrý den na večeří jak to je u nás zvykem smaženého kapra s bramborovám salátem. Hodně štěstí v jarní části soutěže :-)
Samozřejmě si musíme jídelníček hlídat, pak by to bylo těžší pro nás, kdybychom běhali s kily navíc. O to se stará trenér brankářů Srníček, který nás pravidelně váží. Ale samozřejmě občas si každý dá to, na co má chuť. Já nejsem výjimkou a na Štědrý den jsem měl smaženého kapra s bramborovým salátem.
Meky8, 15. ledna 2014
Ahoj Mário, co je nového v kabině, jaký je zdravotní stav spoluhráčů? Myslíš, že někdo z opor ještě odejde nebo zůstane mužstvo pohromadě? Máš nějaké zprávy? Hodně štěstí v boji o titul!!!
Zdravotní stav je dobrý, jsou jen nějaké drobné šrámy, nic vážného. Co se týče odchodů, to není otázka na mě.
Lukáš, 15. ledna 2014
Jak se ti zamlouvá přezdívka Supermario? A oslovují tě tak i spoluhráči, nebo máš u nich jinou přezdívku?
Tu přezdívku jsem měl už v Brně, jsem na ni zvyklý. Občas mi kluci v kabině řeknou ze srandy SuperMario.
zigmund, 15. ledna 2014
Ahoj, mohl by jsi mi říct příklad nějakého těžkého běžeckého tréninku na soustřědění? jinak ať se daří a ať se vám podaří vyhrát tu ligu
V parku máme vytyčenou trať, která má 1000 metrů. Tu běžíme 6x na ANP tepovou frekvenci, takže se dá říct, že to běžíme sprintem. A není to příjemné.
Les Trevis, 15. ledna 2014
Dobrý den, myslíte si, že je při drzosti našich rozhodčích vůbec možné, aby ligu vyhrál někdo jiný než Plzeň?
Je to otázka k zamyšlení. Někdy se nad tím v kabině pozastavíme a kroutíme hlavou, ale stejně s tím nic neuděláme. Dál to nechci víc komentovat.
Pavel, 15. ledna 2014
Jak se cejtíš ve SPARTĚ???
Dobře.
Sparťan1893, 15. ledna 2014
Ahoj Mario :) Jak se máte v Třeboni? Je tam pěkně? :) S kým jsi na pokoji? A jak vycházíš s Matějem Hybšem? :) Díky za odpovědi a díky za dres, který jsi mi dal po zápase s Teplicemi!
V Třeboni... To je vám taková nádhera :-) Na pokoji jsem s Davidem Lafatou. S Matějem vycházím úplně v pohodě. A není zač.
Miloš, 15. ledna 2014
Většina fotbalistů zimní přípravy moc rádi nemají. Jak se s ní vyrovnáváš ty? A na jaký zápas se nejvíce těšíš na Jaře?
Beru ji, že je součástí fotbalového života. Nemám s ní žádný problém, člověk zvládne vše. Nejvíc se těším na zápas s Plzní.
hroch, 15. ledna 2014
Pod kterým trenérem se vám pracoval nejlíp?
Pod Vítězslavem Lavičkou.
Fanda_ACS, 15. ledna 2014
Zdravíčko Mario! Jak kabina vychází s Markem Matějovským? Na podzim to zvenčí nevypadalo úplně ideáně...
Marek Matějovský je v kabině jeden z vůdčích typů. Mezi námi kluky žádné problémy nebyli, spíš naopak. Snažil se být pořád pozitivní, což je i nyní.
Ing.100, 15. ledna 2014
Dobrý den, jaký máte vztah s Jaroslavem Hřebíkem?
Je to můj nadřízený a respektuji ho.
Petr1, 15. ledna 2014
Co byste si v létě vybral, kdyby Sparta získala titul, probojovala se do Ligy mistrů, ale přišla by nabídka z bundesligy? Zůstal byste?
Záleželo by na nabídce, ale jak už jsem řekl, se Spartou si chci zahrát Ligu mistrů.
Smurf, 15. ledna 2014
Jaký byl Venca Kadlec?
V pohodě. Byl svůj. Bylo na něm vidět, že má něco, co u nás moc hráčů v lize nemělo. Vzhledem ke svému věku byl i hodně vyspělý.
Petr1, 15. ledna 2014
Kdo je váš neoblíbenější parťák do stoperské dvojice? Brabec, Švejdík, Polom?
Ze začátku jsem hrál s Ondrou Švejdíkem, s tím jsem si rozuměl hodně. Pak se zranil a přišel Jakub Brabec, nejdřív jsme si na sebe zvykali, ale už jsme si zvykli. A s Romanem jsem hrál asi jen jeden zápas. Zrovna ten nevydařený s Häckenem doma... Nejde říct, kdo je nejoblíbenější. S Ondrou jsme si rozuměli hodně, s každým zvládnu se sehrát.
fanoušek Tom, 15. ledna 2014
Jak by si chtěl ještě dlouho hrát ve Spartě?
Zajímavá otázka. Momentálně jsem spokojený, chci udělat titul a zahrát si Ligu mistrů.
Pavel Vrba, 15. ledna 2014
Mám tě nominovat? :-)
Jak chcete :-)
Jarda, 15. ledna 2014
Ahoj Mario.. jste vy hraci radeji, kdyz do tymu neprisla zadna nova posila? nebo byste tu nekoho noveho uvitali? diky za odpoved, drz se!
Když přijde nový hráč, je to vždycky pro někoho konkurence. Což je myslím dobře, zdravá konkurence musí být, aby ten hráč šel nahoru. Ale v současné době je tým postavený dobře a zatím šlape, takže výrazné posily nejsou potřeba.
Josef Soukup, 15. ledna 2014
Dobrý den, chci se zeptat, jestli jste po přestupu do Sparty měl nějaké nabídky ze zahraničí? Děkuji
Teď o ničem nevím, když jsem přicházel, měl jsem možnost zůstat na Ukrajině. Něco tam bylo i z Belgie, ale nic konkrétního nevím. Je to spíš spekulace.
ACS1893, 15. ledna 2014
SuperMARIO, zdar! Jaká je nálada v týmu? Jste odhodlaní titul urvat? A jak vypadá tvůj den v Třeboni? ACS Forever
Nálada v týmu je velice pozitivní a uvolněná. A taky odhodlaná. Den v Třeboni: vstávám v 8 hodin, snídaně, příprava na trénink, od 10 do 12 hodin dopolední trénink, poté následuje oběd, klasicky si jdeme s Davidem Lafatou zdřímnout na dvě hodinky, to nesmí chybět :-) A poté se připravujeme na odpolední tréninkovou jednotku, která je od 4 do 6 hodin. Pak následuje regenerace, večeře, playstation, káva, čaj a spánek.
Michal, 15. ledna 2014
Čím jezdíte? :)
Autem.
Petr1, 15. ledna 2014
Ahoj Mario! Chci se zeptat, jak se máš? A jak se cítíš před jarem? Myslíš, že tentokrát ten boj o titul vyjde? :-)
Ahoj, mám se dobře. Momentálně jsme na kondičním soustředění v Třeboni. Osobně se cítím dobře a pevně věřím, že letos nám titul neunikne.

Příprava na sucho! Fotbalisté Sparty tráví část přípravy také v tělocvičně.
Příprava na sucho! Fotbalisté Sparty tráví část přípravy také v tělocvičně.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud