16. ledna 2014 • 13:23

Plzeň zkouší příbramský talent. Stratil pojede do Turecka, pak se uvidí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Plzeň testuje nadějného českého reprezentanta do 21 let Lukáše Stratila. Dvacetiletý útočník Příbrami odjede s Viktorií i na soustředění do Turecka. Poté by se vedení klubu mělo rozhodnout, jestli mu dá angažmá, nebo zda bude jen dál sledovat jeho výkony v Příbrami.



"Lukáš je jedním z hráčů, které jsme v poslední době pozorně sledovali. V dresu Příbrami podával na podzim vynikající výkony. Na základě nadstandardních vztahů s příbramským klubem jsme se dohodli na zapojení Lukáše do tréninkového procesu Viktorie," řekl pro klubový web generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

"V tuto chvíli je předčasné komentovat možnosti jeho angažmá ve Štruncových sadech, stejně tak případnou formu působení," dodal.

Ostravský odchovanec přišel do Příbrami v roce 2012. V září 2012 debutoval v lize, momentálně má na kontě 16 ligových startů a tři branky. Od šestnácti let pravidelně reprezentuje Česko, na podzim si připsal také první dva starty za jednadvacítku a v obou se zapsal mezi střelce.

Svými výkony upoutal zájem i v zahraničí. "Registruji poměrně velký zájem z českých klubů, ale především z Nizozemska. Nechceme se však ukvapit," řekl v prosinci Stratilův agent Ondrej Chovanec.

Možnost trénovat v Plzni bere Stratil jako velkou zkušenost. "Teď je přede mnou nová výzva a zároveň očekávám, že to bude obrovská zkušenost. Moc se těším na tréninkové podmínky do Turecka. Pro mě ale bude největší přínos, že budu moci trénovat s tak zkušenými hráči, kteří v Plzni jsou," řekl Stratil.

V kabině Plzně zná bývalé příbramské hráče Františka Rajtorala, Tomáše Wágnera nebo Lukáše Hejdu.

Fotbalisté Viktorie Plzeň v přípravném utkání s Chomutovem
Fotbalisté Viktorie Plzeň v přípravném utkání s Chomutovem

"Doufám, že si s celou kabinou budu rozumět. Mluvil jsem i s trenérem, který mi říkal, ať se ničeho nebojím a že ve spolupráci s kabinou určitě všechno zvládnu. Těším se i na Horviho (Pavel Horváth), který je svými vtípky vyhlášený a asi jim jako nováček neuniknu," dodal Stratil.

Do Turecka by měl zamířit širší plzeňský kádr. Ke zúžení by mělo dojít až před dalším soustředěním na Kypru.

"O definitivní podobě týmu odjíždějícího do Turecka se rozhodne až během pátku, čekáme mimo jiné na výsledky vyšetření Marka Bakoše. Nicméně je pravděpodobné, že konečný tým, který bude bojovat na jaře na třech soutěžních frontách, bude odjíždět až na únorové herní soustředění na Kypr," dodal Šádek.

Uhrin po prvním tréninku v Plzni: Mužstvu mám co dát
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud