28. února 2014 • 16:25

Podivné duely Plzně, Teplic a Dukly? Celý případ odkládáme, řekl Synecký

Autor: ČTK, iSport.cz, sh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nová sázkařská aféra zřejmě skončí stejně rychle, jako začala. Francesco Baranca jako jeden z šéfů organizace Federbet, která po celém světě monitoruje sázky ve sportu, nejdříve řekl pro Radiožurnál, že se při přípravných zápasech Plzně, Teplic a Dukly Praha s bulharskými soupeři údajně objevily podezřelé sázky. „Informaci považujeme za nerelevantní a nezabýváme se jí,“ zareagoval pro iSprot.cz Martin Synecký, bezpečnostní manažer FAČR. Na policii žádné podání nepůjde.



Podle Barancy mělo být přitom velmi pravděpodobné, že si alespoň v některých případech vsadili sami fotbalisté a následně ovlivnili výsledek. "Sázky dosáhly skoro odporných rozměrů. Ale nikoho neobviňujeme, prostě jen říkáme, že v těchto případech v sázkách došlo k anomáliím. A čísla nikdy nelžou," řekl Baranca.

Konkrétně poukázal na únorová utkání Dukly s Plovdivem a Teplic a Plzně s Levski Sofia. Velmi podezřelý je prý i loňský první zápas 3. předkola Ligy mistrů mezi Plzní a estonským Nomme Kalju.

Baranca zdůraznil, že to vše automaticky neznamená, že si hráči vsadili na předem domluvený výsledek. Plzeňští i tepličtí své zápasy na Kypru vyhráli, a tak se teoreticky mohli podvodného jednání dopustit jen jejich soupeři. Dukla Praha ale prohrála. "Podle mě je skoro nemožné, aby o tom hráči nevěděli," tvrdí Baranca o Dukle.

Podezření jednoznačně odmítl generální ředitel Dukly Michal Šrámek. "Absolutně se snažíme dělat fotbal naprosto nejčistším způsobem. Takoví lidé tady nepracují," citoval Šrámka Radiožurnál. "Na nesmysly bez důkazů nemá smysl reagovat," řekl zase ředitel severočeského klubu František Hrdlička.

Také Synecký se k celé záležitosti postavil jasně. "Informaci jsme vyhodnotili a i na základě výpovědi přímých účastníků jsme ji neshledali za důvěryhodnou. Považujeme ji za nerelevantní a celý případ odkládáme,“ prohlásil bezpečnostní manažer FAČR.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud