7. března 2014 • 12:28

Sparta není lepší! Její sérii bez prohry ukončíme, zní z Plzně

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nebojíme se! Takový vzkaz posílají fotbalisté Plzně do Prahy. Před nedělním šlágrem se Spartou hlásí, že si jedou pro tři body. Pokud je urvou, stáhnout náskok letenského klubu na pouhé dva body. „Sparta není lepší, její sérii bez prohry ukončíme,“ shodují se hráči Viktorie.



„Pro nás je tenhle zápas důležitý,“ říká útočník Plzně Stanislav Tecl. „Je to utkání, na které se můžeme v české lize celý půlrok těšit. Pro každého z nás je to výzva a my tento týden podřídíme všechno tomu, abychom na Letné zvítězili,“ citují druhého forvarda Tomáše Wágnera oficiální stránky klubu.

Tecl doplnil, že Viktoria nemůže přemýšlet o porážce a případné ztrátě osmi bodů. Burcuje spoluhráče k bojovnému výkonu, který povede k vítězství. „Věřím, že náskok Sparty stáhneme,“ dodal.

V takovém případě by Plzeň ztrácela už jen dva body. „Takže je jasné, že zápas velmi napoví o tom, kdo bude blíže k titulu. Možná je jen škoda, že se hraje už nyní. Kdyby to bylo o pár kol déle, mohlo to být ještě zajímavější,“ přemýšlí záložník Tomáš Hořava.

Spartě hraje do karet současná forma. V letošní sezoně ještě neprohrála, navíc inkasovala ze všech týmů nejméně branek. Co s tím? „Trenér určitě vymyslí taktiku, jak na její obranu vyzrát. V této sezóně hraje opravdu dobře, ale každá série jednou končí a je na čase, abychom ukončili tu sparťanskou,“ hlásí bojovně naladěný Tecl.

Ani Hořava si nemyslí, že nabitý letenský kádr bude pro Plzeň překážkou. „Mají silný tým, ve středu pole je to samý výborný fotbalista, ale nemyslím si, že jsou lepší než my. V neděli to chceme dokázat,“ řekl.

Otázkou je, koho trenér Dušan Uhrin nasadí na hrot útoku. Bude to Stanislav Tecl? Nebo snad Tomáš Wágner? Oba zdobí v tuto chvíli neskutečná fazóna. „Z devětadevadesáti procent mám základní sestavu promyšlenou. Stále nám ale zbývá několik dní do utkání a můžeme se rozhodnout dle aktuálních výkonů na tréninku,“ uvedl Uhrin, aniž by prozradil víc.

Vyloučena však není varianta, že se Tecl posune na pravé křídlo jako alternace za vykartovaného Milana Petrželu. „Ten přechod není jednoduchý, nikdy jsem to moc nehrál. Když mě tam trenér postaví, tak budu dělat maximum pro to, abych odvedl co nejlepší výkon,“ uzavřel.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud